Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Βίαιη επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε δυο γυναίκες – Συνήγορος στη δίκη η μία από αυτές


Βίαιη επίθεση κατά δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, εξαπέλυσαν σήμερα μέλη της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας, πριν από τη συνεδρίαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, καθώς και σε άλλη μια γυναίκα την στιγμή που κατέβηκαν από τρόλεϊ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκειμένου να μεταβούν στην
αίθουσα τελετών όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο.
Συγκεκριμένα η μία δέχθηκε μπουνιά στη μύτη και τη δεύτερη στο στόμα. Ακολούθως, οι δύο γυναίκες μετέβησαν στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν σχετικά με το επεισόδιο.
Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης, η ασφάλεια Αττικής αναζητούσε στέλεχος της Χρυσής Αυγής που φέρεται ότι ήταν από τους πρωτεργάτες της βίαιης επίθεσης, προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Ο χρυσαυγίτης αναγνωρίστηκε από την δικηγόρο, Ευγενία Κουνιάκη, ως το άτομο που την χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο, από φωτογραφίες του που της έδειξαν στην Ασφάλεια. Άμεσα αναζητήθηκε από κλιμάκια αστυνομικών στο σπίτι του και σε σημεία που συχνάζει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης ήταν οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου στο παρελθόν και από τα δραστήρια μέλη του νεοναζιστικού κόμματος. 
Την επίθεση καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό.
» Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες».
Τον αποτροπιασμό της για τη νέα χυδαία επίθεση των οπαδών της Χρυσής Αυγής εκφράζει, με ανακοίνωσή της, και η Νέα Δημοκρατία. «Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη νέα χυδαία επίθεση των οπαδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος, σήμερα, δύο γυναικών στο Εφετείο. Καλούμε τον υποτιθέμενο αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα, που ισχυρίζεται ότι ζούμε στην πιο ήσυχη χώρα,  να αναλάβει στην πράξη τις ευθύνες του. Με λεκτικές καταδίκες δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η γενικευμένη ανομία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση...
περισσότερα 

eklogika.gr