Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Παράδοση της Ετήσιας Έκθεσης Πεπραγμένων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στον Πρόεδρο της Βουλής

Εμφάνιση IMG_2017_10_06_029.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης παρέλαβε σήμερα την Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων 2016 της  Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από τον Πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής κ. Δημήτριο Τσαμάκη, ο οποίος ανέφερε πως η ΕΕΤΤ βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη έχοντας ως προτεραιότητα την ευρυζωνική ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων.

«Ο δρόμος για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση είναι και ψηφιακός» ανέφερε ο κ. Τσαμάκης παραδίδοντας την Έκθεση στον κ. Βούτση και προανήγγειλε πως «η Ελλάδα, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα είναι αγνώριστη από πλευράς δικτύων» καθώς, όπως σημείωσε, βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή ενός σχεδίου, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και επικουρούμενο από το ΕΣΠΑ, το οποίο έχει ήδη προσελκύσει  επενδύσεις από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και ανέρχεται, για την επόμενη τριετία, περίπου στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, παραλαμβάνοντας την Έκθεση, παρότρυνε τον κ. Τσαμάκη, πέρα από την τυπική αλλά και ουσιαστική συνάντηση της ΕΕΤΤ με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς και με την Ειδική Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, να επιδιώξει μια συνάντηση και με τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κρίνοντας την ακρόαση ως ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

.