Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Νέα Παγκόσμια Αναγνώριση για την Ολυμπιονίκη της Υδατοφαίρισης Βούλα Κοζομπόλη

https://voulazygouri.gr/wp-content/uploads/2015/08/%CE%92%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7.jpgMία ακόμη παγκόσμια αναγνώριση για το έργο που επιτελεί στον χώρο το αθλητισμού έλαβε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης Βούλα Κοζομπόλη, με την εκλογή της στην Επιτροπή Αθλητών της FINA 2017-2021.

Στις τελευταίες εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, η Πρόεδρος του ΣΕΟ εκλέχτηκε στην Επιτροπη Αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, μαζί με άλλα 15 μέλη, αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς των αθλημάτων του υγρού στίβου .
Επίσης ορίστηκε ως εκπρόσωπος των αθλητών στην Παγκόσμια Επιτροπή για την υδατοσφαίριση της FINA (TWPC) όπου εκτός της ιδίας, υπάρχει μία μόνο ακόμα γυναίκα. Η εκλογή αυτή της Βούλας Κοζομπόλη στη Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού στίβου αποτελεί την συνέχεια μίας σειράς αναγνωρίσεων προς το πρόσωπό της σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, με κορυφαία εκείνη της επιλογής της από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για το «IOC Women & Sports Award 2015» της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και του ορισμού της ως μέλους της Επιτροπής Marketing της ΔΟΕ.
Αμέσως μετά την εκλογή της η Βούλα Κοζομπόλη προέβει στην ακόλουθη δήλωση: "Από τις νέες μου θέσεις στη FINA θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την βελτίωση των συνθηκών των αθλητών του υγρού στίβου και φυσικά για την καλύτερη εξέλιξη του αθλήματός μου την υδατοσφαίριση. Τέλος , θέλω να ευχαριστήσω την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και τον πρόεδρο κ. Διαθεσόπουλο που με πρότεινε για να είμαι υποψήφια στις εκλογές της FINA".

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ