Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Στην 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Λαμία, στα Γιάννινα η ΑΕΚ

Φορτούνης: «Θα αποδείξουμε πως αξίζουμε να είμαστε στους ομίλους»
Θεωρητικά εύκολο έργο έχει ο Ολυμπιακός στην 2η αγωνιστική της Super League, καθώς θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Λαμίας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Περιστερίου (σ.σ. καθώς το στάδιο της Λαμίας δεν είναι ακόμη έτοιμο) και ο πρωταθλητής είναι το λογικό φαβορί για το «2 στα 2».

Οσον αφορά στους «νεοφώτιστους», μετά τον «παρθενικό» βαθμό που απέσπασαν στην πρεμιέρα με την Ξάνθη, θα επιχειρήσουν με καλή αμυντική λειτουργία -που είναι και το ισχυρό όπλο τους- να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν τους «ερυθρόλευκους».

Παράλληλα, η ΑΕΚ προερχόμενη από την εντυπωσιακή πρόκριση στους ομίλους του Europa League με το εμφατικό 3-0 επί της Μπριζ, φιλοξενείται στα Ιωάννινα από τον ΠΑΣ, που στην πρεμιέρα εντυπωσίασε επικρατώντας στην Τρίπολη του Αστέρα με 2-1. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είναι το λογικό φαβορί σ΄έναν αγώνα που αναμένεται «κλειστός».

Ο Παναθηναϊκός, που μετά την περυσινή αφαίρεση τριών βαθμών και την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 στην πρεμιέρα με τον Πλατανιά, δεν έχει περιθώρια γι΄απώλειες, υποδέχεται τον Λεβαδειακό, που αναμένεται να εξελιχθεί σε μία από τις πιό απρόβλεπτες ομάδες του πρωταθλήματος.

Υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Ανιγκό και με τον Μπραντάο βασικό, οι Βοιωτοί κατάφεραν να κρατήσουν στο «μηδέν» τον ΠΑΟΚ και τουλάχιστον έδειξαν ότι θα διεκδικούν το καλύτερο δυνατό σε κάθε αγώνα. Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι», επικεντρώνονται πλέον στις εγχώριες διοργανώσεις και με κύριο ατού τον Τσάβες, θέλουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς.

Οσον αφορά στον ΠΑΟΚ, που προέρχεται από τον απογοητευτικό αποκλεισμό από την Εστερσουντ στο Europa League, καλείται να ξεπεράσει το σοκ και να επικρατήσει στην Τούμπα της Κέρκυρας.

Ακόμη, ο Πανιώνιος υποδέχεται στην Νέα Σμύρνη τον πάλαι ποτέ «συντοπίτη» του Απόλλωνα, σ΄ένα κλασσικό αθηναϊκό ντέρμπι από τα παλιά, ενώ δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στις αναμετρήσεις Παναιτωλικός-Ατρόμητος, Πλατανιάς-Ξάνθη και Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης.

Το πρόγραμμα
Σάββατο 26 Αυγούστου
19:15 Παναιτωλικός-Ατρόμητος
19:15 Πλατανιάς-Ξάνθη
21:30 Λαμία-Ολυμπιακός (στο γήπεδο Περιστερίου)

Κυριακή 27 Αυγούστου

19:15 ΠΑΟΚ-Κέρκυρα
19:15 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
19:15 Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης
21:30 ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ

Δευτέρα 28 Αυγούστου

21:30 Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης