Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Χαλαζόπτωση στην Αργολίδα!


Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε κατά διάρκεια της καταιγίδας το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή του Άργους αλλά και σε αρκετές περιοχές της Αργολίδας. Από τη βροχόπτωση έσπασαν κλαδιά δέντρων που έπεσαν και έκλεισαν δρόμους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απελευθερωθεί το οδόστρωμα σε κεντρικούς και επαρχιακούς δρόμους. Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε κολώνες της ΔΕΗ και τα ηλεκτροφόρα καλώδια στο επαρχιακό δίκτυο. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε πολλά ορεινά τμήματα του νομού αλλά και σε πεδινές περιοχές, ενώ και οι αστραπές είχαν έντονη δραστηριότητα. Η πυροσβεστική κλήθηκε σε πολλά περιστατικά ιδιαίτερα στα χωριά του Αργολικού κάμπου με πολλές πτώσεις δέντρων. Σε ορισμένες περιπτώσεις η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει δρόμους μέχρι την επέμβαση της πυροσβεστικής.
Επίσης καταστροφές από το χαλάζι έπαθαν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις όπως αυτή στις φωτογραφίες στο Παναρίτη του Δήμου Ναυπλιέων. 

Για τεράστιες ζημιές από την χαλαζόπτωση κάνουν λόγο κάτοικοι των χωριών του Αργολικού κάμπου, (Ίναχο Ήρα, Ανυφί, Αγία Τριάδα, Πυργέλα, Δαλαμανάρα, Πλατανίτη) ενώ ενδεικτικό ειναι το βίντεο παρακάτω με την σφοδρή χαλαζόπτωση στο Κουρτάκι.

 argolikeseidhseis