Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Σεισμός 4,9 ρίχτερ στους Μολάους Λακωνίας τα ξημερώματα


Λαχτάρα τα ξημερώματα για τους κατοίκους στους Μολάους  Λακωνίας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μονεμβασίας που ξύπνησαν από τον ισχυρό σεισμό.
Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 02.42 τα ξημερώματα του Σαββάτου και είχε επίκεντρο την περιοχή Ιέρακας, 8 χιλιόμετρα ανατολικά από τους Μολάους και  34 χιλιόμετρα βόρεια της Νεάπολης, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το εστιακό βάθος του σεισμού
υπολογίζεται στα 40 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και την Αθήνα ιδιαίτερα σε κατοικίες που βρίσκονται ψηλά σε οικοδομές.

Όπως ανέφερε  ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης «μέχρι σήμερα το πρωί δεν μας είχε αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, αλλά είχε μικρή διάρκεια».
Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε καμία αναφορά για τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.
Εξάλλου, ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Μαρίνος Χαραλαμπάκης,  χαρακτήρισε τη δόνηση που σημειώθηκε στη Λακωνία, ως «ένα μεμονωμένο γεγονός, που εντάσσεται στη φυσιολογική δραστηριότητα της περιοχής».