Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Κρίσιμο το μοντέλο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για το μέλλον της Ευρώπης» Εμφάνιση IMG_2730.JPG
«Οι θεσμοί που είναι εγγύτατα στον πολίτη μπορούν να αντιμετωπίζουν τα επιμέρους προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο, να ενισχύουν τις κυβερνητικές πολιτικές και πάνω απ’ όλα, σε μια καινούργια εμπειρία που έχουν οι Ευρωπαϊκοί λαοί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να θεμελιώνουν με τον καλύτερο τρόπο έναν υπερτοπικό θεσμό, ο οποίος μπορεί σήμερα να παίξει ένα σημαντικό ρόλο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υποδοχή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βάδης – Βυρτεμβέργης κ. Guido Wolf, στη Στουτγάρδη την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017. 

Εμφάνιση IMG_2754.JPGΣτη συνάντηση εργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης συμμετείχαν επίσης ο Ομοσπονδιακός Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κ. Hans Joachim Fuchtel, ο Πρόεδρος των Επάρχων και Δημάρχων Βάδης – Βυρτεμβέργης κ. Roger Kehle, ο Έπαρχος του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer, o Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Καφαντάρης, καθώς και Δήμαρχοι από την Ελλάδα και τη Γερμανία.
Εμφάνιση Πέτρος Τατούλης - Gerhard Bauer.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις, διαμορφώνοντας μια νέα άποψη, «η Ευρώπη πρώτα και κοντά σε όλο τον κόσμο» και εξέφρασε την αισιοδοξία του «ότι μπορούμε να αποδείξουμε ότι αυτή η κοινή μας προσπάθεια μπορεί να στείλει μηνύματα και πέραν των δύο λαών και χωρών. Τέτοιου είδους προσπάθειες δυναμώνουν την πίστη μας ότι όλοι οι πολίτες της Ευρώπης, με σεβασμό στην πολιτισμική ιδιαιτερότητα του καθενός, μπορούν να συνθέτουν καινούργια πολιτισμικά αγαθά για το σύγχρονο κόσμο».
Εμφάνιση IMG_2749.JPGΟ κ. Τατούλης δήλωσε ακόμη ότι «η κρίση στην Ελλάδα έχει τραυματίσει την ψυχή των συμπολιτών μας και αυτό το ζήτημα αποτελεί ένα παράδειγμα για να δει η Ευρώπη πως πρέπει να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις, γιατί χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη δεν μπορεί να υπάρξει. Σε διαφορετική περίπτωση οι ανισότητες θα βάλουν σε κίνδυνο την Ευρώπη».
«Είμαι βαθιά αισιόδοξος ότι εμείς ως Ευρωπαίοι μπορούμε να τα καταφέρουμε σήμερα ξεπερνώντας όλα αυτά που διαμορφώνουν την καινούργια σελίδα του σύγχρονου κόσμου, όπου οι συνεχόμενες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές μεταβολές δημιουργούν νέα δεδομένα» τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Πέτρος Τατούλης «Ανταγωνιστικό στρατηγικό πλεονέκτημα η ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο»

Εμφάνιση Πέτρος Τατούλης - Guido Wolf.JPGΝωρίτερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης πραγματοποίησε ειδική τεχνική συνάντηση με τον Έπαρχο του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer, τον εκπρόσωπο της Sparkasse κ. Harald Felzen και τον κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, προκειμένου να καθοριστεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόσφατη πολιτική συμφωνία του με τη Sparkasse για την ανάπτυξή της στην Πελοπόννησο.
Εμφάνιση Πέτρος Τατούλης - Roger Kehle.JPG
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε φανερό ότι η πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας του εγχειρήματος αυτού και ότι οι συνθήκες είναι πλέον πολύ πιο ώριμες από την προηγούμενη απόπειρα, η οποία δεν είχε τύχει της απαιτούμενης πολιτικής στήριξης και δεν ευοδώθηκε.
Εμφάνιση Πέτρος Τατούλης - Sparkasse.JPGΟ κ. Τατούλης δήλωσε ότι η ανάπτυξη των Sparkasse στην Πελοπόννησο θα δώσει λύσεις σε μείζονα προβλήματα της οικονομίας, θα προσφέρει την απαιτούμενη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα αποτελέσει κίνητρο προσέλκυσης επενδύσεων και θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών Περιφερειών, αλλά και πολλοί Δήμοι της χώρας, έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την ευόδωση της πολιτικής αυτής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.