Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Εurovision 2017: Απόψε η «μάχη» της Demy στον πρώτο ημιτελικό Φαβορι για την προκριση η Ελλαδα

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/05/37_1_25PL.jpeg
Η αντίστροφη μέτρηση για τον α’ ημιτελικό της Γιουροβίζιον έχει ξεκινήσει, καθώς σε λίγες ώρες από τώρα και συγκεκριμένα στις 22.00, στην ΕΡΤ1, θα προβληθεί ο 62ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού στο Κίεβο της Ουκρανίας. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Demy με το τραγούδι «This is love», σε σύνθεση-παραγωγή Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους Romy Papadea & John Ballard.

Μάλιστα, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στο Κίεβο, μετά το 2005, και θα είναι ο τέταρτος διαγωνισμός Γιουροβίζιον μετά το Διαγωνισμό Παιδικού Τραγουδιού Γιουροβίζιον το 2009 και το 2013. Το σλόγκαν της αποψινής βραδιάς είναι «Celebrate Diversity», που σημαίνει «Γιόρτασε τη Διαφορετικότητα».
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Oleksandr Skichko και Volodymyr Ostapchuk οι οποίοι θα καλησπερίσουν το κοινό της Γιουροβίζιον και θα παρουσιάσουν τους διαγωνιζόμενους, ενώ τον παλμό από το green room θα μεταφέρει ο Timur Miroshnychenko. Και οι τρεις τους έχουν «καταγράψει» αρκετά… χιλιόμετρα στην ουκρανική τηλεόραση, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη φορά στα 62 χρόνια του διαγωνισμού που θα δούμε στην παρουσίαση τρεις άνδρες, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να μεταφέρουν στο κοινό τη λάμψη και όλα τα παρεπόμενα από τους ημιτελικούς αλλά και το μεγάλο τελικό.
Στους δύο ημιτελικούς θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και της διοργανώτριας χώρας (Ουκρανία), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό. Στον τελικό της 13ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» και η διοργανώτρια Ουκρανία.
Η Ελλάδα λοιπόν εμφανίζεται στη δέκατη θέση του πρώτου ημιτελικού, ενώ η Κύπρος, με τον Hovig και το τραγούδι «Gravity», θα εμφανιστεί στη δέκατη πέμπτη θέση. Τη σκηνοθετική επιμέλεια και τη χορογραφία της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση των δύο ημιτελικών και του τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τη μεγάλη βραδιά του τελικού, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που έχει συμμετάσχει τρεις χρονιές στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

 

Στοίχημα… κερδισμένο

Kέρδη και με το διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Τραγουδιού για τους παίκτες του «Πάμε Στοίχημα» του ΟΠΑΠ. Η Ελλάδα είναι φαβορί για να εξασφαλίσει ένα από τα 22 εισιτήρια του μεγάλου τελικού. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια έχει απόδοση 7,50 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ για να πάρει την πρώτη θέση στον ημιτελικό. Είναι το τέταρτο φαβορί της βραδιάς, πίσω από Σουηδία, Πορτογαλία και Αρμενία. Το «Πάμε Στοίχημα» του ΟΠΑΠ βρίσκεται, όπως πάντα, κοντά στα μεγάλα γεγονότα, προσφέροντας πλήθος στοιχηματικών επιλογών. Για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού προσφέρονται ακόμη ειδικά στοιχήματα για την καλύτερη βαλκανική χώρα, την καλύτερη σκανδιναβική χώρα, καθώς και πολλές επιλογές «Head to Head» μεταξύ δύο χωρών.
Μάρτζυ Λαζάρου
mlazarou@e-typos.com