Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Η "Δράση" για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

29.05.2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας μεγάλος πολιτικός άνδρας, προπαντός γιατί πορεύτηκε στην μακρόχρονη πορεία του με όπλο την αλήθεια και την λογική. Πέτυχε το μοναδικό κατόρθωμα να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας στη βάση μιας φιλελεύθερης και επαναστατικής για την εποχή του πολιτικής, την οποία με τα εργαλεία και τους περιορισμούς που είχε, προσπάθησε ειλικρινά να εφαρμόσει. Το έργο του ως πρωθυπουργός ήταν ριζοσπαστικό και πολύπλευρο.
Υπό αντίξοες πολιτικές συνθήκες και μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία προώθησε αποφασιστικά τις μεταρρυθμίσεις με ρυθμούς που δεν άντεξε τελικά η ελληνική κοινωνία, παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού στάθηκε δίπλα του ακόμα και την ημέρα την τελικής του ήττας.

Η δικαίωση του ήταν πλήρης αλλά και πικρή, αφού ήλθε πολλά χρόνια αργότερα με την χρεοκοπία της χώρας και την είσοδο στο καθεστώς της διεθνούς επιτροπείας, που είναι βέβαιο ότι θα είχαν αποφευχθεί αν δεν είχε πέσει η κυβέρνησή του κι αν στη συνέχεια το πολιτικό σύστημα είχε ακούσει τις διαρκείς προειδοποιήσεις του.

Μετά από μια γεμάτη ζωή και πολιτικά δικαιωμένος, βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά της ιστορίας.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ