Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

1,5 δις από την Περιφέρεια στην οικονομία της Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διαχείριση και εκτέλεση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων είχε ένα και μοναδικό στόχο. Να μεγιστοποιήσει το διαθέσιμο προϋπολογισμό και να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να εκτελεστεί στην Πελοπόννησο το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων όλων των εποχών.

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα δημοπρατήσει και ποιος θα επιβλέψει. Μοναδικό μας ενδιαφέρον αποτελεί η ανάπτυξη της Περιφερειακής Οικονομίας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, με βάση τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση και, κυρίως, τα οφέλη που εν τέλει θα καρπωθεί ο κάθε πολίτης.
Αυτό το γιγαντιαίο πρόγραμμα που έχει κατά πολύ ξεπεράσει το 1.5 δις. ευρώ έχει την σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη.
Ο κ. Καμπόσος, αντί να εκτιμήσει και να αξιοποιήσει στο μέγιστο τη δυνατότητα που του δώσαμε, να χρηματοδοτήσει έργα στον Δήμο του, περιφερόμενος στα κανάλια αναπτύσσει μια ιδιαίτερα κοντόφθαλμη και «κατινίστικη» ρητορική, που προσβάλει το θεσμό που εκπροσωπεί, αλλά και τους πολίτες του Δήμου του. Τον Πέτρο Τατούλη δεν τον αγγίζει.

Δίνουμε οριστικό τέλος στην επικίνδυνη ανευθυνότητα και τις χωματερές

Με την ίδια ανεύθυνη και ρηχή προσέγγιση αντιμετωπίζει και το ζήτημα των σκουπιδιών. Περιφερειακή αρχή και Δημοτικές αρχές συνεργάστηκαν κατά τρόπο αγαστό όλη την προηγούμενη περίοδο προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα για την Πελοπόννησο όλων των εποχών. Μέχρι βέβαια που κάποιοι Δήμαρχοι, λίγοι και απομονωμένοι, θυμήθηκαν, επηρεασμένοι από τις υποσχέσεις για δήθεν διαθέσιμα κονδύλια που θα διαχειρίζονταν μόνοι τους, ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, επιμένοντας στην παρανομία και τις χωματερές!
Απέναντι στην ολοκληρωμένη διαχείριση που προσεκτικά σχεδιάσαμε, συμβατά με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις και σύντομα θα την δει να υλοποιείται, ο κ. Καμπόσος προβάλει την χωματερή του χθες. Συγκρίνει τραγικά ανόμοια πράγματα προσπαθώντας να πείσει ότι έχει φτηνές λύσεις. Σίγουρα η φτηνότερη λύση είναι να ρίξει τα σκουπίδια στη θάλασσα. Γιατί άραγε του έχει διαφύγει μια τέτοια επιλογή;

Προς το παρόν ας επικεντρωθεί στην κατάσβεση των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη στις παράνομες χωματερές του Δήμου του,  οι οποίες με αποκλειστικά δική του ευθύνη λειτουργούν και επεκτείνονται.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου