Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Οι top τροφές κατά του καρκίνου του μαστού


breastcancerfoodromanou.jpg

Οι top τροφές κατά του καρκίνου του μαστού


Όπως κάποια είδη καρκίνου ανταποκρίνονται διαφορετικά σε συγεκριμένες θεραπείες, έτσι ανταποκρίνονται και συγκεκριμένες τροφές. Μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών είναι πολύ σημαντική όχι απλώς για να τρώτε υγιεινά, αλλά και για να προλάβετε τον
καρκίνο.

Διαβάστε περισσότερα

draxinsomniaromanou22.jpgΔεν κοιμάστε αρκετά; Κινδυνεύετε από καρδιαγγειακά!


Αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό έχουν οι άνθρωποι που πάσχουν από αυπνία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Προληπτικής Καρδιολογίας.

Διαβάστε περισσότερα

heartef89.jpgΈνδειξη καρδιοπάθειας το αυξημένο περικαρδικό λίπος - Εξέταση με υπερήχους


Μία απλή εξέταση, με την οποία ελέγχεται η συσσώρευση λίπους γύρω από την καρδιά, μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια την ύπαρξη στεφανιαίας νόσου, σύμφωνα με νέα ευρήματα.

Διαβάστε περισσότερα

foodreachiniron.jpgΠαίρνετε αρκετό σίδηρο μέσω της διατροφής σας;


Ο σίδηρος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο μελετημένα ιχνοστοιχεία. Επίσης, αποτελεί ένα από τα πλέον απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ύπαρξη της ζωής και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Στα ζωικά τρόφιμα, περίπου το 40% του σιδήρου βρίσκεται συνδεδεμένος στην αίμη και το 60% ελεύθερος. Στα φυτικά τρόφιμα, όλος ο σίδηρος είναι ελεύθερος. Γράφει ο διαιτολόγος-διατροφολόγος, Παρασκευάς Παπαχρήστος.

Διαβάστε περισσότερα

mammogramstepbystepromanou.jpgΕλέγξτε τον μαστό σας- Αναλυτικός οδηγός


Παρόλο που όλες οι γυναίκες ξέρουν ότι από μια ηλικία και μετά πρέπει να κάνουν μαστογραφία, οι περισσότερες δεν είναι συνεπείς στην ετήσια επανάληψη της εξέτασης. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, υπάρχουν και γυναίκες που δεν έχουν κάνει ποτέ μαστογραφία. Παρακάτω σας δίνουμε τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε βήμα προς βήμα. Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές!

Διαβάστε περισσότερα

kaxreinia.jpgΑΜΦΙΓΑΛ: προϊόντα ποιότητας με εξαγωγές και στην Αμερική


Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η ΑΜΦΙΓΑΛ, κάτι που είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, που νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκαν το εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας, παρακολουθώντας μάλιστα τη διαδικασία της τυροκόμησης και δοκιμάζοντας τα αρίστης ποιότητας τυροκομικά προϊόντα που ήδη έχουν παραχθεί.

Διαβάστε περισσότερα

prix-galien.jpgPrix Galien: Απονεμήθηκαν τα «Νόμπελ» της φαρμακοβιομηχανίας


Μέσα από μία λαμπρή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα διεθνούς φήμης φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien, τίμησαν και αναγνώρισαν την φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία, καταδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον σπουδαίο τους ρόλο.

Διαβάστε περισσότερα

skin_cancer_stogia.jpgΗ δερματοσκόπηση σώζει από τον καρκίνο του δέρματος


Η σύγχρονη τεχνολογία δίνει σήμερα τα εργαλεία και τις μεθόδους  για δράσουμε προληπτικά ή θεραπευτικά σε οτιδήποτε εμφανίζει το δέρμα μας.  
 Η Δερματοσκόπηση είναι η εξέταση που γίνεται από τον Δερματολόγο για τον έλεγχο των σπίλων ( ελιές) και άλλων βλαβών στο δέρμα. Γίνεται με ειδικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει κυρίως έναν φακό σαν μικροσκόπιο που δίνει την δυνατότητα στον γιατρό  να δει τους χαρακτήρες μιας ελιάς, ώστε σε πρώιμο στάδιο να αναγνωριστούν επικίνδυνες αλλαγές που θα οδηγούσαν σε καρκίνο του δέρματος μας εξηγεί η Δερματολόγος Αφροδισιολόγος κυρία Δέσποινα Αρναούτογλου


Διαβάστε περισσότερα

nosokomeio
flwrinasΓ.Ν.Ν. Φλώρινας: Δεν "βγαίνουν" οι εφημερίες, λένε οι διευθυντές


Υπόμνημα προς τον Διοικητή της ΥΠΕ, του Νοσοκομείου Φλώρινας  και Τοπικούς Φορείς  υπέβαλλαν οι παθολόγοι και οι καρδιολόγοι  του νοσοκομείου,  καταγγέλλοντας ότι λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, οι συνθήκες εφημερίας έχουν καταστεί αφόρητες για τους γιατρούς και επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών.

Διαβάστε περισσότερα

«Δημόσια νοσοκομεία χωρίς φακελάκι» στο Ηράκλειο


Ημερίδα με θέμα: “Δημόσια Νοσοκομεία χωρίς φακελάκι. Ωθούμε την Ευθύνη – Ενισχύουμε την Διαφάνεια – Διεκδικούμε την Αξιοπρέπεια”, διοργανώνει η 7η ΥΠΕ Κρήτης το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, 09:00 15:00, στο Δημοτικό Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Διαβάστε περισσότερα

mtnvoulas.jpg«ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας: Ανακαινίστηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού - Σε λειτουργία από 3/4


Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας κ. Θεόδωρος Ρούπας, ανακοινώνει την πλήρη επανέναρξη λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, από 3 Απριλίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα

abbviebptwe1.jpgAbbVie: Το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για 3η συνεχόμενη χρονιά


Την πρώτη θέση στα αποτελέσματα της έρευνας «Best Place to Work 2017» κατέκτησε για άλλη μία φορά η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie. Μετά την πρώτη θέση του 2015 και τη δεύτερη θέση του 2016 ς η AbbVie βρέθηκε και πάλι φέτοστην κορυφή της κατηγορίας των 50-250 εργαζομένων. 

Διαβάστε περισσότερα 


 


stogiatro.gr