Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Διπροσωπος και ελλιπής ο Αστέρας Δερβενίου έχασε στο Πετρί της Νεμέας

Ozqkm7xt 
Ο Αστέρας Δερβενίου, σ’ έναν περίεργο όπως εξελίχθηκε, αγώνα στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής , στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας , ηττήθηκε στο Πετρί από την τοπική Θύελλα με σκορ 2 – 1.
Qawwn68oΟ αγώνας είχε δύο όψεις. Στο α΄ μέρος ο Αστέρας είχε επικρατήσει ολοκληρωτικά της Θύελλας, δημιούργησε έξι τουλάχιστον κλασσικές ευκαιρίες για να πετύχει τέρμα, αλλά η αστοχία και η αδυναμία των παικτών του να τελειώσουν τις φάσεις, τον οδήγησε στα αποδυτήρια με αποτέλεσμα 1 – 1, αφού μάλιστα βρέθηκε και πίσω στο σκορ με αυτογκόλ. 

Uz0aw5go 
Qowx8nn8Στο β’ μέρος μετά την αναδιάταξη του σχήματος που επιχείρησε ο προπονητής του κ. Καραούζος μετά τον τραυματισμό του Βασιλάρη, την έλλειψη (;) αναπληρωματικών και την αποβολή του Ψαρρού, ο Αστέρας δεν μπόρεσε να συνεχίσει με την ίδια καλή απόδοση και δεχόμενος ένα τέρμα από στημένη φάση, υπέκυψε μάλλον φυσιολογικά. Η Θύελλα που πασχίζει να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ώστε να μην έχει ζητήματα υποβιβασμού, πήρε τη νίκη που χρειαζόταν πάρα πολύ, χωρίς να είναι καλύτερη του Αστέρα.

Και ειδικότερα στο τελευταίο 25 λεπτο που έπαιζε με παίκτη παραπάνω, κοίταξε να διαφυλάξει τα κεκτημένα, παρά να διευρύνει το υπέρ της αποτέλεσμα. 
1ylud82m 
Ocw511kuΟ Αστέρας ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα. Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας μετά το αρχικό 5λεπτο που η Θύελλα τον πίεσε πολύ και έχασε  στο 3’ με τον Μπασιώτη μια καλή ευκαιρία σε γύρισμα από δεξιά του Κονιδάρη, αναστάτωσε την άμυνα της Θύελλας και ανάγκασε τον τερματοφύλακά της Μπέζα να διαφυλάξει την εστία του τρεις φορές σε διάστημα 5 λεπτών σε σουτ από εξαιρετικές θέσεις του Αντωνόπουλου στο 6’, του Βυζά στο 8’ και του Φωλιά στο 11’.  
D37hphlxΣτο 14’ ο Μανάβης κτύπησε ένα φάουλ από εξαιρετική θέση, στο άξονα λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Παναγιωτόπουλος απέκρουσε με τα ακροδάχτυλά του, στέλνοντας στη συνέχεια τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθησε στο 16’ νέα τεράστια ευκαιρία του Αστέρα με τον Τόλια που απέτυχε (έκανε ‘τσαφ’) να σκοράρει σε γύρισμα του Βυζά και στο 19’  σε σέντρα του Μητράκου, ο Μετεβελής σε ασυνεννοησία με τον Παναγιωτόπουλο με κεφαλιά πέτυχε τέρμα για τη Θύελλα.
Us20d2rwΟ Μερκούρης στο 25’ είχε κι αυτός την ευκαιρία του, όταν το σουτ μέσα από την περιοχή πήγε πάνω στο Μπέζα, προτού ο Βασιλάρης στο 28’ με χαμηλό σουτ έξω από την περιοχή ισοφαρίσει σε 1 – 1. Ο Αστέρας συνέχισε να παίζει επιθετικά και στο 36’ ο Βυζάς, μετά από δική του ενέργεια, σούταρε στο εξωτερικό μέρος της  κλειστής γωνίας του Μπέζα. 
N5l3fvkiΣτο δε 43’ και πάλι ο Βυζάς φτάνοντας στη γραμμή του άουτ μέσα στη μικρή περιοχή, σέρβιρε έτοιμο τέρμα στον Τόλια που, με εξουδετερωμένο τον Μπέζα, απέτυχε και πάλι να πλασάρει και στη συνέχεια ο Μεντής και ο Φωλιάς σούταραν πάνω στα σώματα των αμυντικών, χάνοντας έτσι τεράστια διπλή ευκαιρία.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας εμφανίστηκε με τον Βασιλάρη σέντερ-φορ λόγω των ενοχλήσεων που ένοιωθε, τον Τόλια στα χαφ και τον Μεντή στο κέντρο της άμυνας, ο οποίος μάλιστα έπαιζε μονόφθαλμος, αφού ‘έχασε’ τον φακό του στα αποδυτήρια. 
PemnicpuΑπό την αρχή του β’ μέρους φάνηκε ότι ο Αστέρας δεν ‘πατούσε’ στο γήπεδο όπως στο α’ μέρος. Η Θύελλα, χωρίς να εντυπωσιάζει, άρχισε να έχει περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, αλλά ευκαιρίες δεν δημιουργούσε, παρά μόνο μία με τον Μπασιώτη στο 52’, αφού κυρίως ο Μαγγίνας κάλυπτε τα κενά στην άμυνα του Αστέρα. 
AcsjnpmsΌμως ο Αστέρας είχε απωλέσει την ηρεμία που είχε στο α’ μέρος, αφού τα λάθη στις μεταβιβάσεις στο κέντρο, κυρίως από τον Τόλια, ήταν πολλά και η κατοχή της μπάλας στην επίθεσή του ήταν ανύπαρκτη. Στο 58’ σε πλάγιο φάουλ της Θύελλας, ο Μητράκος πήδησε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μετεβελή να μπλοκάρεται από δύο άλλους αντιπάλους και με κεφαλιά έγραψε το 2 – 1.
X1mq5neu Στο 62’ ο Φωλιάς βρέθηκε με τη μπάλα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή της Θύελλας, αλλά απέτυχε να σουτάρει σωστά για την ισοφάριση και στο 68’ με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε ο Ψαρρός (στην ίδια φάση του είχε γίνει προηγούμενα επιθετικό φάουλ). 
Στο 75’ ο Κονιδάρης είχε ένα μακρινό σουτ, με τη μπάλα να γλύφει το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και η
Zqme5zfb
 τελευταία αξιόλογη φάση ήταν στο 82’ του Αστέρα, όταν ένα γυριστό ψαλιδάκι, από το ύψος της περιοχής, του Βασιλάρη βρήκε στο πρόσωπο του Τσιάκου.  
Ο διαιτητής κ. Ρούτσης ήταν αρκετά καλός. Δύσκολη η απόφασή του στην αποβολή του Ψαρρού, μιας και προηγούμενα είχε γίνει επιθετικό φάουλ που δεν το έδωσε. Οι βοηθοί του κ.κ. Ευθυμίου και Τάγκαλης είχαν να αντιμετωπίσουν τις ανυπόστατες καχυποψίες των ανθρώπων της Θύελλας, που ζητούσαν επίμονα ευνοϊκές για την ομάδα τους υποδείξεις.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ : Μπέζας, Πέζος, Α. Χουσελάς, Τσιάκος, Φρούσιος, Π. Σαϊσανάς, Μητράκος, Μανάβης (78’ Φιλόπουλος), Κονιδάρης (84’ Ραχανιώτης), Μπασιώτης, Λεκουσιώτης (87’ Μάρκου).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Ψαρρός, Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης, Φωλιάς, Μεντής, Αντωνόπουλος, Μερκούρης, Τόλιας, Βυζάς.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:   asterasderveniou.gr