Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ





Το  πρωτάθλημα  της  Γ΄ κατηγορίας  Κορινθίας  για την περίοδο 2016 – 2017 ανήκει στο παρελθόν. 
Μετά  την Γ2΄ κατηγορία , χθες  «έσβησαν  τα φώτα της ράμπας» και στον Γ1 όμιλο. Δεν απομένει  ο αγώνας μπαράζ  , στη Γ2 κατηγορία ανάμεσα στα  Ταρσινά ΄97 και στον Πανευρωστινιακό, για το ποια ομάδα  θα  ακολουθήσει  την πρωταθλήτρια Λυκοποριά  στη Β  κατηγορία Κορινθίας. 


Από τη Γ1 κατηγορία  την άνοδό τους στην παραπάνω κατηγορία  κέρδισαν ο πρωταθλητής Ποσειδών Κ. Βρύσης και ο Αστέρας Κορίνθου.

Η ομάδα της Κυράς Βρύσης στο Α΄ όμιλο κέρδισε τον τίτλο  καθώς σε 20 αγώνες συγκέντρωσε 50 βαθμούς  ( 16 νίκες ,2 ισοπαλίες  (ΑΠΣ Αγιάννης και Αστέρα Κορίνθου) εκτός , ενώ ηττήθηκε 2 φορές ( από Εθνικό Ξυλοκερίζης εκτός και από Αστέρα Κορίνθου εντός έδρας). Τέρματα 63 – 16.  Είχε την καλύτερη επίθεση του ομίλου αλλά και της κατηγορίας και καλή άμυνα που συγκαταλέγεται στις καλύτερες  άμυνες της κατηγορίας.

Στη δεύτερη θέση , στους -3 βαθμούς διαφορά ( 47 β.) τερμάτισε ο Αστέρας Κορίνθου ( 15 νίκες, 2 ισοπαλίες, εντός (με   ΑΟ Μαψού και Ποσειδώνα Κ. Βρύσης) και ηττηθεί τρεις φορές     ( εντός από Εθνικό  Ξυλοκερίζης και εκτός έδρας από τον Αγιάννη και τον Εθνικό  Ξυλοκερίζης.}. Τέρματα 52 -16. Είχε την 2 καλύτερη επίθεση του ομίλου αλλά και της κατηγορίας και καλή άμυνα που συγκαταλέγεται στις καλύτερες  άμυνες της κατηγορίας.

Στη Γ1 κατηγορία δυναμική παρουσία είχαν ο ΑΠΣ Αγιάννης ( 39 β.), ο Εθνικός Ξυλοκέριζας (38 β.) και ο Αίας Κορίνθου (32 β.), ενώ συμμετείχαν και οι ΑΟ Μαψού (29 β.), ΑΣ Λουτρακίου (23 β.), Απέσσας Χαλκίου (21 β.), Αετός Αγγελοκάστρου (16 β.), Σοφικό ΄05 (8 β.) και ΑΟ Σολομού (4 β.). Ποινές στη Γ1 κατηγορία είχαν οι ομάδες  ΑΟ Σολομού: -4, Εθνικός Ξυλοκερίζης: -3 και Απέσσας -2.


Στη Γ2 κατηγορία όπως αναφέραμε στον πρόλογό μας  πρωταθλήτρια αναδείχτηκε ο ΑΟ Λυκοποριάς. Απομένει  μόνο ο αγώνας μπαράζ  ανάμεσα στα  Ταρσινά ΄97 και στον Πανευρωστινιακό, για το ποια ομάδα  θα  ακολουθήσει  τους «Φυτωριούχους» πρωταθλητές στη Β  κατηγορία Κορινθίας.

Το πρωτάθλημα της Γ2 κατηγορίας ήταν συναρπαστικό σε όλη την εξέλιξη του από την αρχή έως το τέλος (18 αγωνιστική) του . Οι διεκδικητές  αρκετοί , με εναλλασσόμενες διαδρομές, όπου ακριβώς κατόρθωσε την τελευταία στιγμή  ο ΑΟ Λυκοποριάς να κόψει το νήμα πρώτος.

Οι «φυτωριούχοι»  της Λυκοποριάς τερμάτισαν επικεφαλείς καθώς σε 18 αγώνες συγκέντρωσαν 42 βαθμούς  ( 13 νίκες ,3 ισοπαλίες  ( με Αετό Κρυονερίου εκτός και εντός  με Αναγέννηση Κιάτου και Αετό Κρυονερίου) , ενώ ηττήθηκαν 2 φορές εντός έδρας ( από ΑΟ Ασπροκάμπου και από Ταρσινά '97). Τέρματα 51 – 21.   
Ακριβώς ένα βαθμό πίσω από την ΑΟΛ ισόβαθμοι σε όλα τερμάτισαν τα Ταρσινά 97΄ και ο Πανευρωστινιακός στους 41 βαθμούς ( 13νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.}. Τέρματα 46 -16. 
Η ομάδα των Ταρσινών είχε 2 ισοπαλίες ( εντός με ΑΟ Λεχαίου και με Αναγέννηση Κιάτου, εκτός έδρας) ενώ ηττήθηκε τρεις φορές από (Πανευρωστινιακό εκτός, Λυκοποριά εντός και Αετό Κρυονερίου , εκτός έδρας).  Ο Πανευρωστινιακός είχε 2 ισοπαλίες εκτός με (Παμφενεατικό και Αετό Κρυονερίου), ενώ ηττήθηκε τρεις φορές από (Ταρσινά '97 εκτός και 2 φορές από τη Λυκοποριά , τόσο εντός, όσο και εντός έδρας). Τώρα οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Β΄ κατηγορία   σε αγώνα μπαράζ που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο.

 Στη Γ2 κατηγορία δυναμική παρουσία είχαν στο πρωτάθλημα ο Αετός Κρυονερίου (36 β) και ο ΑΟ Ασπροκάμπου (30 β.),  , ενώ συμμετείχαν και οι.   ΑΟ Λεχαίου (22 β.), Παμφενεατικός (16 β.),  Αναγέννηση Κιάτου (13 β.), ΑΟ Λαύκας (7 β.) και Νέοι Στιμάγκας (2 β.).   Οι  Νέοι   Στιμάγκας είχαν ποινή – 5 βαθμών.        


Οι καλύτερες επιθέσεις:

Ποσειδών  Κ. Βρύσης 63

Αστέρας Κορίνθου 52

ΑΟ Λυκοποριάς 51

Ταρσινά ΄97 46

Πανευρωστινιακός 46

Αγιάννης 46

Εθνικός Ξυλοκέριζας 44

ΑΟ Ασπροκάμπου 39

Αίας Κορίνθου 39

Μαψός 34



Οι καλύτερες άμυνες

Αετός Κρυονερίου 14

Πανευρωστινιακός 16

Ταρσινα ΄97  16

Ποσειδών Κ. Βρύσης 16

Αστέρας Κορίνθου 16

Εθνικός Ξυλοκέριζας 18

Αγιάννης 20

Λυκοποριά 21

Αίας Κορίνθου 26