Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τα φάρμακα που αλληλεπιδρούν επικίνδυνα με το αλκοόλ



pillsalcoholromanou.jpgΤα φάρμακα που αλληλεπιδρούν επικίνδυνα με το αλκοόλ


Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) των ΗΠΑ, το 42% των Αμερικανών παραδέχονται ότι πίνουν, ενώ λαμβάνουν φάρμακα που μπορούν να αλληλεπιδρούν αρνητικά με το αλκοόλ. Ποια είναι τα φάρμακα που γινονται επικίνδυνα όταν συνδυαστούν με αλκοόλ;

Διαβάστε περισσότερα

tuberlucosisef24.jpgΦυματίωση: Κι όμως είναι ακόμα εδώ

                                                 
Παρότι εμφανίζει πτωτική τάση, η φυματίωση συνεχίζει να αποτελεί μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια δηλώνονται κατά μέσο όρο 600 περιπτώσεις φυματίωσης, ετησίως, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι σημαντικό
ποσοστό κρουσμάτων παραμένει αδήλωτο.

Διαβάστε περισσότερα

kefalalgia.pngΚεφαλαλγία οφειλόμενη σε προβλήματα της μύτης


Η κεφαλαλγία είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο της καθημερινότητας του ΩΡΛ ιατρού, για τον λόγο αυτό θ' αναφερθώ μόνο στα αίτια που αφορούν την μύτη. Γράφει ο ωτορινολαρυγγολόγος, Συλλιγαρδάκης Νικόλαος.

Διαβάστε περισσότερα

sleepcalculatorromanou.jpgΤι ώρα πρέπει να πέσω για ύπνο για να ξυπνήσω φρέσκος το πρωί;


Ένας νέος υπολογιστής ύπνου είναι σε θέση να σας πει την ακριβή στιγμή που θα πρέπει να πέσετε για ύπνο, ώστε το πρωί να ξυπνήσετε ανανεωμένοι και έτοιμοι να κατακτήσετε τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

to_sex_voithai.jpgΤο σεξ βοηθά στο δέσιμο του ζευγαριού


To σεξ δεν είναι μόνο χαρά, ούτε εξυπηρετεί μόνο την αναπαραγωγή. Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Psychological Science το σεξ βοηθά στο δέσιμο του ζευγαριού.

Διαβάστε περισσότερα

workstress.jpgΖώντας με τη ΧΜΛ: Επαγγελματική και κοινωνική ζωή


Με την ανάπτυξη στοχευμένων θεραπειών την τελευταία δεκαετία, η Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία (ΧΜΛ) αποτελεί πλέον μια διαχειρίσιμη νόσο, που μπορεί να παραμείνει σε χρόνια φάση για πολλά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

sexualdesiremenopauseromanou.jpgΕμμηνόπαυση: Πώς αλλάζει τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας;


Υπάρχουν σήμερα δεδομένα που υποστηρίζουν πως μεγαλώνοντας η γυναίκα, αυξάνονται και τα σεξουαλικά της προβλήματα. Ωστόσο, δεν είναι σαφής ο ρόλος της εμμηνόπαυσης σε αυτήν τη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα

bowele12cr.jpgΈγκριση της πρώτης βιολογικής θεραπείας για τη νόσο Crohn


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) ενέκρινε πρόσφατα τη χρήση της ουστεκινουμάμπης για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με μετρίως έως σοβαρά ενεργή νόσο του Crohn, οι οποίοι εμφάνισαν ανεπαρκή ανταπόκριση, απώλεια ανταπόκρισης ή δυσανεξία στη συμβατική θεραπεία ή σε έναν ανταγωνιστή του παράγοντα νέκρωσης του όγκου α (TNFα) ή παρουσιάζουν ιατρικές αντενδείξεις σε αυτές τις θεραπείες.

Διαβάστε περισσότερα

PREGNANCY.jpgΥπογονιμότητα: Απόλυτα εφικτή η τεκνοποίηση με την ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή


«Απόλυτα εφικτή είναι η τεκνοποίηση, σε κάθε περίπτωση υπογόνιμων ζευγαριών, αρκεί αυτά να ακολουθήσουν την ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή», είναι το αισιόδοξο μήνυμα του Μαιευτήρα Χειρουργού-Γυναικολόγου και Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρος Νικολάου Σκαρτάδου, με αφορμή τα συνεχώς αυξητικά διαπιστούμενα περιστατικά υπογονιμότητας που παρουσιάζονται στην ελληνική κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα

measlesromanou.jpgΑντιμέτωπη με επιδημία ιλαράς και η Ιταλία


Μετά τη Ρουμανία, και στην Ιταλία, καταγράφεται από τις αρχές του έτους επιδημία ιλαράς, οφειλόμενη σε μεγάλο βαθμό όπως όλα δείχνουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. 

Διαβάστε περισσότερα

gnvoloue24.jpgΓ.Ν. Βόλου: Στη Βουλή το θέμα της περικοπής χημειοθεραπειών


Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, σχετικά με την περικοπή των ενδοφλέβιων θεραπειών για τους καρκινοπαθείς στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, υπέβαλλαν ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και ο Βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος.


Διαβάστε περισσότερα 





stogiatro.gr