Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» ΤΟΥ EUROPA LEAGUE Προβάδισμα πρόκρισης για τις Άντερλεχτ, Γιουνάιτεντ και Θέλτα


Προβάδισμα πρόκρισης για τις Άντερλεχτ, Γιουνάιτεντ και ΘέλταΔεν τα κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Άντερλεχτ, από την οποία γνώρισε την ήττα με 1-0 εντός έδρας για την πρώτη αναμέτρηση της φάσης των «16» του Europa League. Η κυπριακή ομάδα δεν κατάφερε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση κόντρα στη βελγική ομάδα και πλέον είναι αναγκασμένη να κυνηγήσει στον επαναληπτικό τις όποιες ελπίδες πρόκρισης έχει με την πλάτη στον...
τοίχο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα του ΑΠΟΕΛ μετά από 33 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, που έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 68' με τον Μπαράλ και στο 87' με τον Βάντερ για να ισοφαρίσει.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με την ισοπαλία από τη Ρωσία, καθώς ήρθε 1-1 με την Ροστόφ. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο αν και προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της και είδε τους γηπεδούχους να την ισοφαρίζουν 8' μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση, λόγω του εκτός έδρας γκολ που σημείωσαν.
Η Κοπεγχάγη πήρε τη νίκη κόντρα στον Άγιαξ με 2-1 και το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο «Αίαντας» κατάφερε να πετύχει γκολ και να διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση, στη ρεβάνς του Άμστερνταμ.
Ανατροπή στην ανατροπή η Λιόν
Οι Λιόν και η Ρόμα, φύσει επιθετικές ομάδες, πρόσφεραν χορταστικό θέαμα στο «Παρκ Ολιμπίκ» με τη Λιόν να επικρατεί 4-2 και να αποκτά προβάδισμα για τον αγώνα στη Ρώμη.
Η βολίδα του Λακαζέτ στο 90+1', για το 4-2, ίσως αποδειχθεί καθοριστική, σε ένα παιχνίδι που έγινε δύο φορές ανατροπή στο σκορ. Η Ρόμα βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά προηγήθηκε 2-1 πριν από την ανάπαυλα, με την Λιόν να κυριαρχεί στο 2ο μέρος και να φθάνει στο τελικό 4-2.
Θρίαμβος της Γκενκ
Στον έναν από τους δύο «εμφύλιους» της βραδιάς, η Γκενκ πέρασε με το εντυπωσιακό 5-2 από την έδρας της Γάνδης και ουσιαστικά εξασφάλισε την παρουσία της στην προημιτελική φάση.
Αντίθετα, στη γερμανική κόντρα, όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό, με την Γκλάντμπαχ να έχε ένα μικρό προβάδισμα, μετά την ισοπαλία στην έδρα της Σάλκε (1-1).
Τέλος, στο Βίγκο, η Θέλτα, έστω και στο 90' κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Κράσνονταρ με 2-1 και με αυτό το σκορ θα πάει στη Ρωσία για να διεκδικήσει την πρόκριση

Τα αποτελέσματα  των πρώτων αγώνων στη φάση των «16»
ΑΠΟΕΛ – Άντερλεχτ 0-1 (29' Σταντσίου)
Κοπεγχάγη – Άγιαξ 2-1 (1' Φαλκ, 60' Κορνέλιους – 32' Ντόλμπεργκ)
Ροστόφ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (53' Μπουκάροφ – 35' Μκχιταριάν)
Θέλτα – Κράσνονταρ 2-1 (50΄ Βάας, 90' Μπεουβέ / 56' Κλάεσον)
Γάνδη – Γκενκ 2-5 (27' Καλού, 61' Κουλιμπαλί / 21' Μαλινόφσκι, 33' Κόλεϊ, 41', 72' Σαματά, 45' Ουρόνεν
Λιόν – Ρόμα 4-2 (8' Ντιαχαμπί, 47' Τολίσο, 74' Φεκίρ, 90+1' Λακαζέ / 20΄ Σαλάχ, 33' Φάτσιο)
Ολυμπιακός – Μπεσίκτας 1-1 (36' Καμπιάσο / 53' Αμπουμπακάρ)
Σάλκε – Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ 1-1 (25' Μπουργκστάλερ / 15' Χόφμαν)