Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ένας Καμπιάσο δεν φτάνει...τον "ακύρωσε" ο Λεάλ.ι Ολυμπιακός - Μπεσίκτας 1-1

Ολυμπιακός - Μπεσίκτας 1-1
Ο Ολυμπιακός «έφτασε στην πηγή» αλλά τελικά δεν κατάφερε να «πιει νερό». .
Το τραγικό λάθος του Λεάλι "ακύρωσε" την γκολάρα του Καμπιάσο (36') και έδωσε την ευκαιρία στον Αμπουμπακάρ να σκοράρει (53') για το τελικό 1-1 του Φαλήρου ανάμεσα σε Ολυμπιακο και Μπεσίκτας, στον πρώτο αγώνα για τους «16» του Europa League.


Ο Βασίλης Βούζας δεν μπόρεσε να γευτεί τη χαρά της νίκης στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός πως οι πρωταθλητές Ελλάδας προηγήθηκαν στο σκορ. Οι Τούρκοι ήταν ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, εκμεταλλευόμενοι το λάθος του Λεάλι, ενώ έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να φύγουν με το διπλό από το "Γ. Καραϊσκάκης" και να "καθαρίσουν" την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.
Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη, όπου και θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League. Οι πρωταθλητές Τουρκίας είναι το απόλυβο φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση, ωστόσο ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει το διπλό στην έδρα των γειτόνων, όπως ακριβώς είχε κάνει και με την Οσμάνλισπορ στην προηγούμενη φάση. Η Μπεσίκτας, βέβαια, δεν είναι Οσμάνλισπορ, με το έργο των Πειραιωτών να είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού τα έδωσαν...όλα στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Εστεμπάν Καμπιάσο, ο οποίος εξέθεσε τον Πάουλο Μπέντο που δεν τον χρησιμοποιούσε. Ο πολύπειρος Αργεντινός μέσος έτρωγε... σίδερα στο κέντρο, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να μην απειλούνται καθόλου στο πρώτο μέρος, παρά το γεγονός πως η Μπεσίκτας ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας.
Οι Τούρκοι δεν είχαν ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, ενώ παράλληλα υπήρξαν δύο φορές που οι "ερυθρόλευκοι" έγιναν απειλητικοί,  με τον Ελιουνούσι, όμως, να μην μπορεί να τελειώσει αυτό που ξεκινούσε, όπως στο 19', όταν ελίχθηκε και ξέφυγε μπροστά, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο.

Στο 36' ο  Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε δεξιά και ο "κομμένος" απότ Μπέντο Καμπιάσκο όρμησε προς την περιοχή. Ο Ιρανός του έβγαλε τη σέντρα και ο Αργεντινός άσος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.
Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος. Η Μπεσίκτας πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, έφερε το παιχνίδι στα ίσια και λίγο έλειψε να φύγει και με το διπλό από το "Γ. Καραϊσκάκης". Οι Τούρκοι προειδοποίησαν στο 49' όταν ο Ταλίσκα έπιασε την κεφαλιά από κοντά και ο Λεάλι ίσα που κατάφερε να διώξει την μπάλα κόρνερ. Στο 52' ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, με την κεφαλιά του Μποτία να φεύγει δίπλα από το δοκάρι και στο 53' ήρθε η ισοφάριση, με τον Λεάλι -αντί να διώξει- να στέλνει την μπάλα στον Αμπουμπακάρ κι αυτός με σουτ να τη στέλνει στα δίχτυα.
Δύο λεπτά αργότερα ο Κουαρέσμα βρέθηκε απέναντι από τον Ιταλό τερματοφύλακα, αυτός απέκρουσε αρχικά, ο Μπάμπελ πλάσαρε και ο Ρέτσος έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Στο 64' ο Μποτία αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού και στο 70' έφυγε και ο κορυφαίος μέχρι εκείνη τη στιγμή Καμπιάσο. Μοιραία έπεσε ο ρυθμός της ελληνικής ομάδας, που δεν κατάφερε στη συνέχεια κάτι περισσότερο από το να κρατήσει το 1-1. Αυτό το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε η Μπεσίκτας της δίνει το αβαντάζ για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία (64' Ντα Κόστα), Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο (70' Μάρτινς), Φορτούνης (74' Μάριν), Μανθάτης, Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Γκιουνές): Φάμπρι, Γκοκχάν, Τόσιτς, Μαρσέλο, Αντριάνο, Χάτσινσον, Τολγκάι (46' Εζιακούπ), Ταλίσκα (90'+2' Ινλέρ), Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ (81' Τοσούν)