Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Κανόνες ασφαλείας στην κατανάλωση αυγών


eggcookingromanou.jpgΚανόνες ασφαλείας στην κατανάλωση... αυγών


Τα αυγά είναι από τα θρεπτικότερα τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε, για πολλούς ανθρώπους ωστόσο, ο χειρισμός και το μαγείρεμά τους ωστόσο απαιτεί προσοχή, λόγω των μολύνσεων με τα οποία έχει συνδεθεί η χρήση τους (βλ. σαλμονέλα), αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για ευαλλοίωτα τρόφιμα.

Διαβάστε περισσότερα 

To πολύ χιόνι αυξάνει την πιθανότητα για καρδιακή προσβολή

snowshovelingromanou.jpg
Όσοι ζουν σε περιοχές με πολύ χιόνι, καλό θα είναι να μην σπεύσουν να βγουν έξω και να φτυαρίσουν το χιόνι, έπειτα από μια χιονοθύελλα. Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση της Καναδικής Ιατρικής Ένωσης, η χιονόπτωση συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα του μυοκαρδίου, ειδικά στους άνδρες.

Διαβάστε περισσότερα 

lovee1.jpgΟ έρωτας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης


Νέα μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες στην Ελλάδα της κρίσης έχουν κατέβει από το «ροζ συννεφάκι» και επιλέγουν ερωτικό σύντροφο με βασικό κριτήριο την ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα 

physiotherapy.e1.jpgΠΣΦ: Καθοριστικός ο ρόλος της φυσικοθεραπείας στις συγγενείς καρδιοπάθειες


Η φυσικοθεραπεία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο είτε προ-εγχειρητικά είτε μετεγχειρητικά στην εξέλιξη και την ποιότητα της ζωής των ασθενών με συγγενείς καρδιοπάθειες διαμυνήει ο Πανελλήνιος Σύλλογς Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών (14/02).

Διαβάστε περισσότερα 

computer-workinge1.jpgEπικονδυλίτιδα: Πώς θα προφυλαχτείτε από τη νόσο των… υπολογιστών


Αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης βλαβών στον αγκώνα έχουν οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, λόγω λανθασμένης τοποθέτησης του καρπού και των δακτύλων τους στο πληκτρολόγιο.

Διαβάστε περισσότερα 

gynecologicalexame1.jpgΝαι ή όχι στον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο; Ένας ειδικός δίνει την απάντηση!


Ο γυναικολόγος-μαιευτήρας, Δημήτριος Α. Μπιλάλης, εξηγεί γιατί πρέπει να γίνεται γυναικολογικός έλεγχος ετησίως και γιατί μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των γυναικών η μη πραγματοποίησή του.

Διαβάστε περισσότερα 

eatlesslivelongerromanou.jpgΗ μείωση των θερμίδων επιβραδύνει τη γήρανση


Η διαδικασία της γήρανσης είναι κάτι που γίνεται εμφανές στο πρόσωπό μας, με τη μορφή ρυτίδων, είναι ωστόσο κάτι που συμβαίνει πολύ πιο βαθιά, σε κυτταρικό επίπεδο. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτά που τρώμε μπορούν να επιβραδύνουν αυτή τη διαδικασία σε κυτταρικό επίπεδο. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Molecular & Cellular Proteomics ρίχνει φως στο πώς ο περιορισμός της πρόσληψης θερμίδων επιδρά στην κυτταρική γήρανση.

Διαβάστε περισσότερα 

merckstogia.jpgMerck: Ένας από τους κορυφαίους εργοδότες για το 2017


Ως κορυφαίος εργοδότης που κάποιος θα επέλεγε να απασχοληθεί έλαβε πιστοποίηση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα η Merck, μία εταιρεία ηγέτης στο χώρο των επιστημών και της τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα 

dogcancerromanou22.jpgΦάρμακο κατά του καρκίνου των σκύλων ανέπτυξαν Αμερικανοί επιστήμονες


Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Μινεσότα ανέπτυξαν φάρμακο που βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση σε σκύλους που έχουν διαγνωστεί με αιμαγγειοσάρκωμα.

Διαβάστε περισσότερα 

eggsavocadobroccoliromanou.jpg6 τροφές κατά της ακμής


Η κύρια ορμόνη που κάνει την επιδερμίδα μας να γεμίζει σπυράκια είναι η τεστοστερόνη. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική για τη διατήρηση των επιπέδων της συγκεκριμένης ορμόνης σε ισορροπία. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έξι τροφές που μπορούν να ισορροπήσουν τις ορμόνες σας, να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες και να προλάβουν την ακμή.

Διαβάστε περισσότερα 

prematurebabyromanou.jpgΚινδυνεύουν από ψυχολογικά προβλήματα τα ελλιποβαρή νεογνά


Περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα ψυχικής υγείας, έχουν μεγαλώνοντας τα νεογνά που γεννήθηκαν με υπερβολικά χαμηλό βάρος- συνήθως λόγω πρόωρου τοκετού.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr