Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Απολύθηκε εργαζόμενος στην ΕΛ.ΑΣ. επειδή διαγνώστηκε με ηπατίτιδα Β


el.as.e1.jpgΑπολύθηκε εργαζόμενος στην ΕΛ.ΑΣ. επειδή διαγνώστηκε με ηπατίτιδα Β


Την άδικη απόλυση εργαζομένου από την ΕΛ.ΑΣ, λόγω διάγνωσης με ηπατίτιδα Β, καταγγέλλει ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας».

Διαβάστε περισσότερα 

ektrosihggfff.jpgΕλλάδα: Περισσότερα από 30.000 κορίτσια κάτω των 16 κάνουν έκτρωση ετησίως


Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τις εκτρώσεις στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με αναφορές, περισσότερα από 30.000 κορίτσια κάτω των 16 ετών, το χρόνο, υποβάλλονται σε έκτρωση.

Διαβάστε περισσότερα 

chilhoodcancere1.jpgΠαγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Αξιοσημείωτη πρόοδος στις θεραπείες


Συνεχής και αξιοσημείωτη πρόοδος, επιτυγχάνεται στην αντιμετώπιση του παιδιού με καρκίνο. Νέες επιστημονικές ανακαλύψεις, νέες θεραπείες, με την εφαρμογή και συνεργατικών πρωτοκόλλων προστίθενται στις ήδη καθιερωμένες δίνοντας κουράγιο και ελπίδα στα παιδιά και τις οικογένειές τους, τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ).

Διαβάστε περισσότερα 

akar.ets.jpgΑ. Καρόκης: Η βιωσιμότητα του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης εξαρτάται σημαντικά από τη βιωσιμότητα των φαρμακευτικών εταιριών


Η βιωσιμότητα του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης εξαρτάται σημαντικά από τη βιωσιμότητα των φαρμακευτικών εταιριών και τη δυνατότητα τους να  παρέχουν φάρμακα στους Έλληνες ασθενείς, υποστηρίζει ο διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της MSD Hellas, κ. Αντώνης Καρόκης, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενη αδυναμία εισαγωγής νέων φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε περισσότερα 

chosingfishromanou22.jpgΠώς θα επιλέξετε το φρέσκο ψάρι;


Οι διατροφολόγοι δεν παύουν να μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να βάλουμε το ψάρι στη διατροφή μας. Τι θα πρέπει να προσέξουμε ωστόσο, για να εξασφαλίσουμε ότι το ψάρι που θα καταλήξει στο τραπέζι μας είναι φρέσκο;

Διαβάστε περισσότερα 

pregnantdepressedmanromanou22.jpgΑυξημένο κίδυνο κατάθλιψης εμφανίζουν οι μέλλοντες μπαμπάδες


Αυξημένα επίπεδα κατάθλιψης εμφανίζουν οι άνδρες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της συντρόφου τους, αλλά και 9 μήνες μετά τον τοκετό, αποκαλύπτει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση JAMA Psychiatry.

Διαβάστε περισσότερα 

efete12.jpgΑνάκληση κατεψυγμένου ψαριού από τον ΕΦΕΤ


Στην άμεση ανάκληση κατεψυγμένου γαλέου με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ» FAO ΙΝΔΙΚΟΥ 51/57, σε συσκευασία φέτας με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 15/10/2017 προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Διαβάστε περισσότερα 

antypasmarinose1.jpgΈφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της ΜΚΟ Praksis, Τζανέτος Αντύπας.


Το θάνατο του προέδρου της, Τζανέτου Αντύπα, ανακοίνωσε σήμερα η  ΜΚΟ Praksis, ο οποίος μετά από σύντομη νοσηλεία, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης.

Διαβάστε περισσότερα 

eopyye3.jpgΕΟΠΥΥ: Νέες οδηγίες προς εργαστηριακούς γιατρούς


Νέες οδηγίες για τα παραπεμπτικά εξέδωσε προς τους εργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα ο ΕΟΠΥΥ, υποχρεώνοντάς τους να δίνουν προσοχή ακόμη και στις σφραγίδες των παραπεμπτικών που δέχονται, ώστε να μπορούν να εισπράττουν τα χρήματά τους από τον Οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα 


 stogiatro.gr