Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Οι δυο αποκαλύψεις που έκανε ο Σαμαράς μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη


Κάθε εμφάνιση, δημόσια παρουσία ή τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, προκαλεί εκ των πραγμάτων περίσσευμα ενδιαφέροντος. Ο πρώην πρωθυπουργός διεκδικεί την ιστορική δικαίωση των πολιτικών του, μέσα από την κατάρρευση της κυβέρνησης Τσίπρα και την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος άλλωστε εμφανίζεται ως πολιτικός συνεχιστής του,
θυμίζοντας στην ελληνική κοινωνία την… αστοχία του 2015, τότε που το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κορυφαίο υπουργό, διεκόπη άγαρμπα.
Γι’ αυτό και η σημερινή επανεμφάνιση Σαμαρά, στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, και όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, έχουν προχωρημένη σημειολογία, αλλά και σπουδαιότητα.
Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να δει τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ την επομένη της επιστροφής Μητσοτάκη από το ταξίδι του στο Βερολίνο, και τις κρίσιμες συναντήσεις με Μέρκελ-Σόιμπλε. Και επέλεξε να τον δει αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί.
Η σημειολογία ηχηρή. Όσο για εκείνα που είπε ο Αντώνης Σαμαράς στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε στη συνέχεια, υπήρχαν δυο σημαντικές αποκαλύψεις: Η πρώτη, αφορούσε στην τακτική επικοινωνία που έχει με τον διάδοχό του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι τα λένε συχνά. Η δεύτερη αφορούσε στο μέλλον του τόπου, στον απόηχο της δραματικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Τσίπρα με τους εταίρους και δανειστές.
Με τον Αντώνη Σαμαρά να επαναλαμβάνει ότι, κάθε μέρα που περνάει, τα πράγματα γίνονται χειρότερα για τους Έλληνες πολίτες. Ο λογαριασμός ανεβαίνει. Και επομένως, οι εκλογές… αύριο καθίστανται μονόδρομος.
ysterografa.gr