Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ίδρυση Ευρωπαϊκού Συνεδρίου των Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας

 
N.E.F.E.L.E. – “Networking European Festivals mEntal Life Enhancement”
 
Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του «NEFELE Project» την Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα που σαν αποτέλεσμα είχε τη συγκρότηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας N.E.F.E.L.E.
Μετά από μία ανοικτή διαδικασία όπου το Σχέδιο Καταστατικού του Δικτύου τέθηκε σε διαβούλευση, τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου, 22 φορείς από 10 ευρωπαϊκές χώρες, αποφάσισαν για τη σύστασή του και το τελικό κείμενο του καταστατικού, καθώς και την αποστολή, τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας του Δικτύου, το οποίο έχει ως κεντρικό στόχο την ανάπτυξη και δικτύωση των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας.
Η διαδικασία του Συνεδρίου ολοκληρώθηκε στις 28 Ιανουαρίου, με την πραγματοποίηση της Ιδρυτικής Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου NEFELE, στην οποία εκλέχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Γενικός Γραμματέας του Δικτύου. Το επταμελές Δ.Σ. απαρτίζεται από εκπροσώπους των οργανισμών: Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» (Ελλάδα, Πρόεδρος Δικτύου), First For Night (Ιρλανδία, Αντιπρόεδρος), KAOS (Βέλγιο, Γραμματέας), Fundation Intras (Ισπανία, Ταμίας), ενώ μέλη αποτελούν ο οργανισμός Euronet (Ιταλία), Le Grand Bazart (Γαλλία) και Mental Health Foundation (UK) και αναπληρωματικά μέλη ο οργανισμός COOS (Ιταλία) και η Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας (Ελλάδα).
Τα 22 μέλη του Δικτύου συμπληρώνουν οι φορείς AFESMO/Ισπανία, ANARP/Πορτογαλία,  ASOK/Lithuania, Finiish Association for Mental Health/Finland, Α.Σ.Κ.Τ., Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, AMAΚΑ, Ε.Κ.Ψ.Ψ.Υ, ΕΠΑΨΥ, ΚΕΘΕΑ, Κέντρο Ψυχική Υγείας Ρεθύμνου, ΠΕΨΑΕΕΨυχολογία και Τέχνη.
Διαβάστε Περισσότερα..

KSDEO EDRA - Nefele project