Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

EΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ - Προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου - Πάνω από 1000 οχήματα ακινητοποιημενα στον κομβο Αιγιου

Δυτική Ελλάδα:Έκκληση από τους εγκλωβισμένους της Εθνικής Οδού στο thebest-"Αν δεν περάσει ΤΩΡΑ εκχιονιστικό θα μας κλείσει το χιόνι!ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ" Προβλήματα από τον λευκό επισκέπτη
Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει σε όλη τη χώρα ο χιονιάς Αριάδνη. Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στην Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, καθώς από τον κόμβο  του Αιγίου μέχρι και την περιοχή του Ρίου, βρίσκονται  από το αποκλεισμένα - ακινητοποιημένα πάνω  από  1,000  οχήματα  μέσα στον άγριο χιονιά, από το μεσημέρι έως τώρα. Οι οδηγοί χωρίς καμιά ενημέρωση για το τι πρόκειται να συμβεί.! Η Αστυνομία δεν προλαβαίνει,Τα εκχιονιστικά δεν μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση..Η νύχτα έρχεται μαζί με πολικό ψύχος.!! Ας ελπίσουμε να γίνει γίνει απεγλωβισμός, υπάρχουν    μικρά  παιδιά, ηλικιωμένοι,άνθρωποι με προβλήματα, εμπορεύματα που πρέπει να πάνε σε προορισμούς,και καύσιμα που τελειώνουν..!!!

Όπως μας ενημερώνουν στην περιοχή της Παναγοπούλας «δίπλωσε», λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, μία νταλίκα, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Στο Λαμπίρι, πάλι λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξετράπησαν της πορείας τους αυτοκίνητα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Εν τω μεταξύ, έκλεισε, για λόγους ασφαλείας λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και
του παγετού, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της γέφυρας, κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, κρίθηκε αναγκαίο να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα. Και τούτο διότι πέφτουν στο οδόστρωμα κομμάτια από παγωμένο χιόνι, που υπάρχει στα ψηλά σημεία της γέφυρας. Όσον αφορά στο πότε θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία αυτό εξαρτάται, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της γέφυρας, από τις καιρικές συνθήκες. Όσοι θέλουν να κινηθούν από την Αχαΐα προς την Αιτωλοακαρνανία και το αντίθετο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα φέρι μποτ του πορθμείου Ρίου Αντιρρίου, όπου τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά.
Από τον Δήμο Πατρέων γίνεται γνωστό, ότι αυτή την ώρα είναι ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι του Δήμου, σε όλες τις κοινότητες, όπου νωρίτερα είχαν παρουσιαστεί προβλήματα από τη χιονόπτωση.
Το μηχάνημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που είναι σε επιφυλακή, θα ρίξει εκ νέου αλάτι αύριο το πρωί στους δρόμους των ορεινών κοινοτήτων, που είχαν και νωρίτερα πρόβλημα, ωστόσο ο Δήμος συνεχίζει να εφιστά την προσοχή των οδηγών, στα σημεία που δημιουργείται παγετός, ιδιαίτερα τις βραδινές και πρωινές ώρες.
Από την πλευρά της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει μάχη προκειμένου να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους από την έντονη χιονόπτωση και τον πάγο, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο σε κάθε σημείο και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
Δεδομένου ότι το φαινόμενο σε τέτοια έκταση είχε χρόνια να παρουσιαστεί στην Περιφέρειά μας και όπως αναφέρουν οι μετεωρολογικές προγνώσεις αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, καλό θα είναι οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Οπως μας ενημερωνει αυτή την στιγμή το greekradio web channel. με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία  στην Ε. Ο. Κορίνθου - Άργους από το ύψος της Αρχαίας Κορίνθου

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της Πελοποννήσου, έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις και ο παγετός, αλλά όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, όλοι οι αυτοκινητόδρομοι είναι ανοικτοί, ενώ οι μηχανισμοί της Περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε επιφυλακή και τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς, για να παραμένουν ανοικτοί οι δρόμοι. Όσοι επιθυμούν να πάνε στα χιονοδρομικά κέντρα της Ζήρειας στην Κορινθία και στο Μαίναλο της Αρκαδίας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες 
 Όσον αφορά στην κίνηση των οχημάτων, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Κορινθία η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Περαχώρας - Σχοίνου, Σουληναρίου - Νεμέας, Ταρσινών - Ελληνοχωρίου, Κιάτου - Γκούρας, Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, Τρικάλων - Καρυάς, Δερβενίου - Γκούρας, Λυγιάς - Πύργου, Λουτρού - Βρυσούλων και Καλλιθέας - Ελληνικού. 
 Στην Αρκαδία, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 47ο χιλιόμετρο έως το 52ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νεμέας - Λεβιδίου, στην επαρχιακή οδό Κοσμά - Λεωνιδίου, στην επαρχιακή οδό Στεμνίτσας - Ελάτης και στην δασική οδό Άνω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο) - Βυτίνα. Πάντως, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, λόγω του παγετού, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας. Στη Μεσσηνία, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 20ο χιλιόμετρο έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου).