Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Αυξημένο κίνδυνο για άνοια έχουν όσοι ζουν κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους

drom.tom.jpgΑυξημένο κίνδυνο για άνοια έχουν όσοι ζουν κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους


Το να μένει κανείς κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας, υποστηρίζει μελέτη που εξέτασε 6,6 εκατομμύρια ανθρώπους που ζούσαν στο Οντάριο του Καναδά. Οι ερευνητές βρήκαν ότι μία στις δέκα περιπτώσεις άνοιας εμφανίζονται σε εκείνους που ζουν 50 μέτρα από έναν πολυσύχναστο δρόμο και ίσως να οφείλεται στη μόλυνση της ατμόσφαιρας από τα αυτοκίνητα και στον θόρυβο από την πολλή κίνηση. Το να μένει κανείς κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, αυξάνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη άνοιας κατά 7%.

Διαβάστε περισσότερα 

eat.bo.ets.jpgMην ζαλίζετε τα παιδιά με την υγιεινή διατροφή


Το φαγητό με το παιδί, θα πρέπει να εμπεριέχει και λίγη διασκέδαση, δεν πρέπει να είναι μόνο μάθημα, γιατί η όλη προσπάθεια μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Προσπαθώντας κάθε γεύμα του παιδιού να περιέχει όσο το
δυνατόν περισσότερες υγιεινές τροφές, εκτοπίζοντας καθετί που θεωρείτε ανθυγιεινό, τελικά θα χάσετε τον στόχο. To μυστικό είναι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας να κρατούν το μέτρο στην κατανάλωση γλυκών και σοκολάτας, αντί να τα ζαλίζουμε συνεχώς με το να τρώνε υγιεινές εναλλακτικές.

Διαβάστε περισσότερα 

jaketsi.jpgΠροσοχή στο τζακούζι


Είναι χαλαρωτικά και απολαυστικά, όχι όμως και ασφαλή. Όπως δείχνουν τα επιστημονικά στοιχεία, τα θερμά λουτρά αποτελούν γόνιμο έδαφος αναπαραγωγής των μικροβίων.

Διαβάστε περισσότερα 

amcanets.jpgΗΠΑ: 25% μείωση των θανάτων από καρκίνο – Πού αποδίδεται


Κατά 25% έχει μειωθεί η θνησιμότητα από καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, αποκαλύπτει νέα έκθεση της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρίας (ACS).

Διαβάστε περισσότερα 

Tα περιττά κιλά βλάπτουν την υγεία του σκύλου


Πολύ συχνά στα social media βλέπουμε εικόνες καλοθρεμένων σκύλων και γάτων. Τις εικόνες αυτές τις βρίσκουμε χαριτωμένες, αλλά στην πραγματικότητα, η παχυσαρκία των κατοικιδίων είναι εξίσου επικίνδυνη με την παχυσαρκία των ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα 

Ωφέλιμο για την υγεία το “ανθεκτικό άμυλο”


Το φρεσκομαγειρεμένο άμυλο αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, ενώ το λίγο μπαγιάτικο μαγειρεμένο άμυλο, ονομάζεται “ανθεκτικό άμυλο’. Είναι πιο light, καθώς αποδίδει 2,2 θερμίδες και προκαλεί έντονο αίσθημα κορεσμού. Μία νέα μελέτη εξετάζει τα οφέλη του ανθεκτικού αμύλου για την υγεία. Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για το ανθεκτικό άμυλο τα τελευταία 10 χρόνια, εξετάζοντας μια σειρά από παράγοντες, όπως η μεταγευματική γλυκαιμία, ο κορεσμός και η υγεία του εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα 

Τρέξιμο: Πώς επηρεάζει τα γόνατα; Ανατρεπτική μελέτη


Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το τρέξιμο μπορεί να προκαλέσει πόνο και οίδημα στα γόνατα. Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη, ωστόσο, δείχνει ότι ουσιαστικά μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στις αρθρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα 

graf.health.ets.jpgΓραφείο: Οι κίνδυνοι που κρύβει για την υγεία - Πώς θα τους αποφύγετε


Παρόλο που η εργασία γραφείου θεωρείται από τις πιο ακίνδυνες και ξεκούραστες, οι εργαζόμενοι σε Η/Υ εκτίθενται σε αρκετούς κινδύνους καθημερινά.

Διαβάστε περισσότερα 

isaas.jpgΆμεσες οι ενέργειες του ΙΣΑ κατά του ασφαλιστικού


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) δεσμεύεται ότι θα αντιδράσει με κάθε μέσο στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού, που εξοντώνει τους ελευθεροεπαγγελματίες, πολλοί εκ των οποίων προβαίνουν σε ανάκληση της λειτουργίας των ιατρείων ή εργαστηρίων τους, σύμφωνα με νέα  ανακοίνωσή του.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr