Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών στην Πατρών - Κορίνθου - Νεκρός ο 77χρονος στη Ναυπακτία

Δυτική Ελλάδα:Έκκληση από τους εγκλωβισμένους της Εθνικής Οδού στο thebest-"Αν δεν περάσει ΤΩΡΑ εκχιονιστικό θα μας κλείσει το χιόνι!ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ" Προβλήματα από τον λευκό επισκέπτη
Σε προσωρινό κλείσιμο και της παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών - Αιγίου - Κορίνθου από τις 6.30 το απόγευμα προχώρησε  ο πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στη  172η χ/θ (ρεύμα προς Πάτρα - Αίγιο) και 175η χ/θ (ρεύμα προς Αθήνα - Αίγιο)  προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων, τα οποία δουλεύουν στο τμήμα Αίγιο - Πάτρα. Το προσωρινό κλείσιμο κρίθηκε επιβεβλημένο για να αποφορτιστεί η παλαιά Εθνική οδός στην οποία σημειώνεται συνεχής έντονη χιονόπτωση.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο
περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, από τη σύγκρουση των οχημάτων έχει κλείσει ο δρόμος και έχει δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων που ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο. Για να δοθεί λύση στο πρόβλημα πρόσθεσε, κάποια αυτοκίνητα τα γυρίζουν προς τα πίσω και κατευθύνονται προς την παλαιά εθνική οδό. Όσον αφορά στις εργασίες για τον εκχιονισμό της νέας εθνικής οδού, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι ευθύνη του παραχωρησιούχου, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια. Όμως, όπως τόνισε, λόγω των έργων που γίνονται και του μικρού πλάτους του υπάρχοντος δρόμου, ένα τροχαίο ατύχημα γίνεται η αιτία να κλείνει ο δρόμος. Σχετικά με τις καιρικές συνθήκες στην παλαιά εθνική οδό ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι εργάζονται συνεχώς δύο εκχιονιστικά μηχανήματα, ώστε να κρατούν ανοικτό τον δρόμο. Επίσης, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα δίνουν «μάχη» για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους Πατρών- Τρίπολης, Πούντας- Καλαβρύτων, καθώς και την περιμετρική της Ναυπάκτου.
 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπολογίζει 2.500-3.000 τα άτομα που είναι αποκλεισμένα μέσα στα αυτοκίνητά τους στην Ν.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου από το ύψος του Αιγίου έως το ύψος της Αιγείρας. 
Συνεδριάζει το Συντονιστικό όργανο υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλου ενώ η περιφέρεια έχει ζητήσει από την Ολυμπία Οδό να ενεργήσει άμεσα για το άνοιγμα του δρόμου, 
Παράλληλα, εκχιονοστικά της Περιφέρειας επιχειρούν να καθαρίσουν την Παλαιά Εθνική Οδό. Το πρόβλημα επιβαρύνεται καθώς πολλοί εκδρομείς κατεβαίνουν από τα Καλάβρυτα για να βγουν στην ΝΕΟ. 
Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια εξατάζονται τρόποι παροχής βοήθειας στους εγκλωβισμένους πολίτες, καθώς το ψύχος είναι δριμύ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ολυμπία Οδός», σχετικά με την κίνηση στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Αιγίου, αναφέρεται ότι «διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και κατά διαστήματα διακόπτεται η κυκλοφορία». Επίσης, αναφέρεται ότι «τα συνεργεία της "Ολυμπίας Οδού" από χθες το βράδυ επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις ρίχνοντας αλάτι». Νωρίτερα μέσα στη μέρα, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση «είχαμε δύο συμβάντα με "δίπλωμα" νταλίκας και αρκετά μικρότερα συμβάντα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν». Ακόμη, στην ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού» παρακαλούνται οι οδηγοί «ενόψει της νύχτας και της υψηλής πιθανότητας παγετού, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ώρες και σε κάθε περίπτωση να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας».
15 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος, στην εθνική οδό Κορίνθου Πατρών από το ύψος της Ακράτας μέχρι την Πάτρα, επεμβαίνουν και απεγκλωβίζουν κόσμο από τα αυτοκίνητα, με προτεραιότητα σε γυναίκες και παιδιά που μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία. 

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο ηλικιωμένος που χάθηκε το πρωί στα Πιτσινέικα της ορεινής Ναυπακτίας, εν μέσω κακοκαιρίας, κατέληξε. Ο 77χρονος εντοπίστηκε, λίγο πριν από τις 17.00, το απόγευμα από κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, κοντά στο χωριό, ενώ αγνοούνταν επί οκτώ ώρες. Εξαφανίστηκε αφού έχασε τον προσανατολισμό του, έχοντας βγει το πρωί από το σπίτι του. Διακομίστηκε στο ιατρικό κέντρο Ναυπάκτου και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν να είναι σώος και να ελέγχεται για προληπτικούς λόγους, όμως στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.