Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Μύθος το “φταίει ο καιρός” για τους μυοσκελετικούς πόνους

backpainromanou.jpgΜύθος το “φταίει ο καιρός” για τους μυοσκελετικούς πόνους


Πολύ συχνά κατηγορούμε τον καιρό, το κρύο, την υγρασία, τη βροχή ή τον αέρα, για τον πόνο στη μέση και στις αρθρώσεις. Νέα μελέτη όμως από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας George της Αυστραλίας αποκάλυψε ότι ο καιρός δεν παίζει κανέναν ρόλο στα συμπτώματα που σχετίζονται με τον πόνο στην πλάτη, τη μέση ή την
οστεοαρθρίτιδα.

Διαβάστε περισσότερα 


unfaithfulpartnerromanou.jpgΟ σύντροφός σας σας απατάει; Ντέτεκτιβ περιγράφει τα «σημάδια»


Είστε γυναίκα και υποψιάζεστε ότι ο σύντροφός σας σας απατά; Τότε το πιθανότερο είναι πως το κάνει, καθώς η γυναικεία διαίσθηση είναι σπάνια λανθασμένη. Έχει αποδειχθεί αό μελέτες ότι το 85% των γυναικών που υποψιάζονται ότι ο σύντροφός τους τους απατά, έχουν τελικά δίκιο, σε αντίθεση με τους άνδρες που, σε περίπτωση τέτοιας υποψίας έχουν δίκιο σε ποσοστό 50%.

Διαβάστε περισσότερα 

bathtowelromanou.jpgΠόσο συχνά πρέπει να πλένετε την πετσέτα του μπάνιου σας;


Aπό τη στιγμή που θα την ακουμπήσετε στο σώμα σας για να στεγνώσετε, η πετσέτα σας μετατρέπεται σε ένα υπόστρωμα ανάπτξης βακτηρίων, μυκήτων και νεκρών κυττάρων.

Διαβάστε περισσότερα 

monorlov.jpgΣεξ, Έρωτας ή Χρήμα; Πώς διαλέγουμε ερωτικό σύντροφο



Αντίθετα από ό,τι ενδεχομένως να πιστεύουμε, η ασφάλεια και όχι ο έρωτας μας οδηγεί στο να επιλέξουμε το ταίρι μας. Κι αυτό δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση, αλλά συνέβαινε ανέκαθεν, λένε οι ειδικοί.

Διαβάστε περισσότερα 

Stoigatrokarposupologisths.jpg

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Νέα μέθοδος χειρουργικής αντιμετώπισης (MICTR)


Γράφει ο Ζαχαρίου Στέργιος, ορθοπαιδικός-τραυματολόγος

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι η  πλέον  αναγνωρισμένη   ασθένεια   που προκαλείται λόγω επαγγελματικής απα- σχόλησης. Yπολογίζεται ότι  το 3% του  πληθυσμού επηρεάζεται  από  το  σύνδρομο,  το  οποίο είναι     συχνότερο    μεταξύ     των    γυναικών.

Διαβάστε περισσότερα 

dogwalkromanou.jpgΠώς τα κατοικίδια βοηθούν στη μείωση του στρες;


Ξέρατε ότι ο αγαπημένος τετράποδος φίλος σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το στρες της καθημερινότητας; Τα κατοικίδια έχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των θετικών επιδράσεων στις ορμόνες και στην αρτηριακή σας πίεση. Συγκεκριμένα:

Διαβάστε περισσότερα 

smoking-death-ets.jpgΠΟΥ: Τρομακτικά ευρήματα για τους θανάτους από το κάπνισμα


Μια καθόλου αμελητέα αύξηση του ετήσιου αριθμού θανάτων από το κάπνισμα θα σημειωθεί μέχρι το 2030, σύμφωνα με έρευνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ (NCI), που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα 

poulakisets.jpgΠρωτοποριακή ουρολογική επέμβαση από Έλληνα χειρουργό


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα επέμβαση ρομποτικής ριζικής κυστεκτομής σε ασθενή που είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε μεταμόσχευση νεφρού.

Διαβάστε περισσότερα 

sanofi.jpgSanofi – Boehringer: Ολοκληρώθηκε η στρατηγική συναλλαγή τους την 1/1/2017



Η Sanofi και η Boehringer Ingelheim επιβεβαιώνουν ότι η στρατηγική συναλλαγή που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2016 για την ανταλλαγή του Κτηνιατρικού Τομέα της Sanofi  και του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας της Boehringer Ingelheim ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις περισσότερες αγορές την 1η Ιανουαρίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα 

miscarriageprogesteroneromanou.jpgΠρογεστερόνη: Η λύση στις καθ’ έξιν αποβολές;


Στην ορμόνη προγεστερόνη φαίνεται ότι ανακάλυψαν οι επιστήμονες τη λύση για τις καθ’ έξιν αποβολές, στις πρώτες 4-6 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Yale και του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Fertility & Sterility, το επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr