Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΝΕΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Β΄ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 2ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του κόμματος. Σε κλίμα ενότητας και αποφασιστικότητας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου που εξέλεξε συντονιστή τον Γιώργο Παπασταμόπουλο και αναπληρώτρια συντονίστρια την Ελένη Φασιλή. Η νεοεκλεγείσα Ν.Ε. είναι δεκαπενταμελής και απαρτίζεται από τις/τους:

ΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ
ΔΗΜΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΚΟΦΙΝΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΑΣΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΜΠΑΡΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗ ΑΙΜΙΛΙΑ
ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΙΕΡΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΠΡΕΝΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΦΑΣΙΛΗ ΕΛΕΝΗ

Πολιτική Απόφαση της 2ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Από την περίοδο εκλογής της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής μέχρι σήμερα έχουν επισυμβεί πολύ σημαντικές εξελίξεις. Εξελίξεις που επηρεάζουν, πέρα από τη κατάσταση της χώρας και της περιοχής μας, κάθε πτυχή του κοινωνικού γίγνεσθαι. Θέτει επομένως τη Νομαρχιακή μας Συνδιάσκεψη αλλά και τη νέα Νομαρχιακή μας Επιτροπή σε ένα έδαφος αυξημένων απαιτήσεων και ευθυνών.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και των μη προνομιούχων στρωμάτων της κοινωνίας μας το  Γενάρη του 2015 άνοιξε  προοπτικές και δυνατότητες άσκησης  πολιτικής   από την Αριστερά για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της  χώρας.
Μέρος μόνο αυτών των προοπτικών και δυνατοτήτων κατέστη δυνατό να  δρομολογηθεί και να πραγματωθεί κατά τη μέχρι τώρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση, επειδή η σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές έθεσε σημαντικούς περιορισμούς μέσω της επώδυνης συμφωνίας του Ιουλίου 2015.
Παρά την υποχώρηση που αναγκαστήκαμε να κάνουμε οι πολίτες επιβεβαίωσαν για μια δεύτερη συνεχόμενη φορά το Σεπτέμβριο του 2015 την εμπιστοσύνη τους στη δική μας διακυβέρνηση.  Παρά τη διάσπαση που υποστήκαμε και την απώλεια στελεχικού δυναμικού, παρά τη λυσσώδη αντίδραση των πολιτικών εκφραστών των μεγαλοσυμφερόντων και των δανειστών, παρά την επίμονη υπονόμευση από τα συστημικά ΜΜΕ, δεν κατέστη δυνατό να ευοδωθεί το λεγόμενο σενάριο της «αριστερής παρένθεσης».
Οι προοπτικές για τη περιοχή μας είναι στενά συνδεδεμένες με τις τρέχουσες αλλά και τις προσεχείς εξελίξεις στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει σύντομα και οριστικά η δεύτερη διαπραγμάτευση, να εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το δημόσιο χρέος και να οριστικοποιηθούν τα αντίστοιχα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, να ενταχθεί η χώρα μας στο μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να βελτιωθεί η ρευστότητα της οικονομίας θα έχουν ευνοϊκές επιδράσεις και στη  τοπική κοινωνία της  περιοχής μας.
Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή μαζί με τις τοπικές Οργανώσεις Μελών  θα πρέπει να ερευνήσουν , να αναδείξουν και να παλέψουν για τα τοπικά ζητήματα αναζητώντας επαφή και συμμαχίες με τους  φορείς της κοινωνίας και τις συλλογικότητες.
Ο σχεδιασμός για την οικονομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη με σαφείς στόχους και κοινωνικό πρόσημο θα πρέπει να είναι ο κύριος προσανατολισμός μας για το επόμενο διάστημα.
Τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων σε συνδυασμό με το σχεδιασμό και διασφάλιση της διαχείρισης των υδάτων τόσο για την άρδευση ( ολοκλήρωση Φράγματος Ασωπού ) όσο και για την ύδρευση αποτελούν και θα αποτελέσουν στη συνέχεια κύριο άξονα των ενεργειών μας.. Η Νομαρχιακή Επιτροπή  θα πρέπει να συστήσει και να λειτουργήσει αποτελεσματικά ειδική  επιτροπή που θα μελετήσει και θα προτείνει σχετικά με τα παραπάνω σημαντικά ζητήματα.
Άλλοι σημαντικοί στόχοι ανασυγκρότησης και ανάπτυξης αφορούν :
·         Το Τουρισμό και ειδικά το θεματικό και ιαματικό
·         Τις συγκοινωνίες με την ολοκλήρωση των οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων  αλλά και την επέκταση τους
·         Τη βιομηχανία και τις κατασκευές στο μέτρο που η περιοχή μας διαθέτει ακόμα  σημαντικό δυναμικό με εξαγωγικό προσανατολισμό
·         Την Κοινωνική Οικονομία που έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης
·         Τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας στη περιοχή μας
·         Τη διαφύλαξη του πολιτιστικού μας κεφαλαίου και την ανάπτυξη του

 Παράλληλα θα πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά της επιτροπής Υγείας και να οργανωθεί και να λειτουργήσει  αντίστοιχη επιτροπή για τη Παιδεία. Για τα ζητήματα της Αλληλεγγύης που αποτελούν πυλώνα των αρχών μας, να εξεταστεί το πού και πώς μπορούμε να παρέμβουμε για να ανακουφίσουμε τα πιο πιεσμένα από την εγχώρια και παγκόσμια κρίση κοινωνικά στρώματα , τους ανέργους, τους άπορους, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες.
Για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σε Δήμους και Περιφέρεια η ΝΕ θα πρέπει να μελετήσει και να σχεδιάσει τη στρατηγική μας, ώστε να βρεθούν οι οσμώσεις και να διεκδικηθούν οι συμμαχίες εκείνες που θα μας οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο του 2014.
Επίσης θα πρέπει να μελετηθούν να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν  οι παρεμβάσεις μας στους μαζικούς, συνδικαλιστικούς και άλλους συλλογικούς φορείς, όπου η μέχρι τώρα παρουσία – αντιπροσώπευση μας είναι ελλιπής.
Κρίνεται επίσης απαραίτητη η βελτίωση και ενδυνάμωση της επικοινωνιακής μας πολιτικής μέσω του Γραφείου Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής  και των Οργανώσεων μελών  , ειδικά στα ηλεκτρονικά μέσα και το διαδίκτυο.
Τέλος όλα τα παραπάνω μπορούν μόνο να δρομολογηθούν  με προαπαιτούμενο την ενδυνάμωση των γραμμών του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να είναι το βασικό καθήκον για τη Νομαρχιακή Επιτροπή , τις Οργανώσεις Μελών και κάθε  μέλος ξεχωριστά. Αποτεινόμενοι στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους ανήκει ένα σημαντικό μέρος των μέχρι τώρα επιτυχιών μας,  με συνεχή σχεδιασμό, προσπάθεια και αξιολόγηση να εντάξουμε στο ΣΥΡΙΖΑ νέα μέλη και να στοχεύσουμε σε νέες επιρροές. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στη νεολαία.
Το άνοιγμα μας  στη κοινωνία θα δημιουργήσει το σταθερό έδαφος για την επανεκκίνηση και τη συνέχιση των προσπαθειών μας, για την ευόδωση των στόχων μας προς όφελος του λαού και της χώρας με όρους δημοκρατίας και διαφάνειας.


                      Η Β’ Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ  08/01/2017

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε
ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ