Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

«Θερίζει» η γρίπη- Ελλείψεις κλινών σε ΜΕΘ

stogiatro.gr

FDSFDSFDS.jpg«Θερίζει» η γρίπη- Ελλείψεις κλινών σε ΜΕΘ


Ενώ η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας, τα δημόσια νοσοκομεία αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών, με δεκάδες αυτών καθημερινά να περιμένουν για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε περισσότερα 

mancoughromanou.jpgΓιατί δεν μπορώ να σταματήσω να βήχω;


Πρόκειται για κοινό κρυολόγημα, για φλέματα, για πνευμονία ή γα κάτι τελείως διαφορετικό; Αν πάσχετε από ξηρό βήχα, επίμονο βήχα, ο συγκεκριμένος οδηγός
θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι προκαλεί τον βήχα σας.

Διαβάστε περισσότερα 

Χάστε βάρος μαζί με τον σκύλο σας

weightdogromanou.jpg
Tα παραπάνω κιλά του κατοικιδίου σας μπορεί να το κάνουν να δείχνει πιο χαριτωμένο, αλλά αυξάνουν και τον κίνδυνο να εμφανίσει σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης και η υπέρταση. Αν ο σκύλος ή η γάτα σας σας μοιάζει ολοστρόγγυλος, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία, για να βελτιώσετε κι εσείς την υγεία σας.

Διαβάστε περισσότερα 


233.610 δολάρια το κόστος ανατροφής ενός παιδιού

raisechildromanounew.jpg
Την ετήσια αναφορά του για το πόσο κοστίζει η ανατροφή ενός παιδιού εξέδωσε το Αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας για το έτος 2015. H αναφορά που εκδίδεται κάθε χρόνο από τους οικονομολόγους του Κέντρου Διατροφικής Πολιτικής και Προώθησης του υπουργείου, αρχής γενομένης από το 1960, εκτιμά ότι για ένα παιδί που γεννήθηκε το 2015, ένα παντρεμένο ζευγάρι μετρίου εισοδήματος θα ξοδεύει περίπου 12.350-13.900 δολάρια ετησίως ή αθροιστικά 233.610 δολάρια, από τη στιγμή της γέννησης, ώσπου το παιδί να γίνει 17 ετών.

Διαβάστε περισσότερα 

PSORIASIS.jpgΨωρίαση: Η απώλεια βάρους βοηθά στην βελτίωση των συμπτωμάτων


Τα παχύσαρκα άτομα με ψωρίαση που χάνουν το 10 -15 % του βάρους τους μπορούν να δουν σημαντική και με διάρκεια βελτίωση στα συμπτώματά τους, υποστηρίζουν Δανοί ερευνητές.

Διαβάστε περισσότερα 

btstogia.jpgΣτοματική υγεία: Πώς συνδέεται με την πνευμονία;


Ο χειμώνας είναι η εποχή που σημειώνονται τα περισσότερα κρούσματα πνευμονίας ειδικά στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντες από χρόνια και σοβαρά νοσήματα.

Διαβάστε περισσότερα 

Tι λένε οι selfies για την προσωπικότητά σας;

selfietakerromanou.jpg
Όλοι το έχουμε κάνει- αλήθεια υπάρχει κανείς εκεί έξω που να μην έχει τραβήξει έστω μία σέλφι στη ζωή του; Τι είναι όμως εκείνο που κάνει ανθρώπους κάθε ηλικίας, κουλτούρας, φύλου και θρησκείας, να τραβούν και να μοιράζονται selfies; H πρώτη απάντηση θα ήταν «ο ναρκισσισμός». Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Visual Communication Quarterly, έδειξε όμως ότι τα κίνητρα πηγαίνουν πολύ πιο πέρα από την επίδειξη και την εμμονή με τον εαυτό μας.

Διαβάστε περισσότερα 

exosef.jpg1ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής


To   1ο   Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής: “Νέοι Ορίζοντες  στην  Εξωσωματική  Γονιμοποίηση” πραγματοποιείται  στις    13    &    14    Ιανουαρίου    2017, στην Αθήνα,  με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Συμπόσιο διοργανώνει   η Επιστημονική          Εταιρεία  Υποβοηθούμενης  Αναπαραγωγής   “Conception    of    Life”.    

Διαβάστε περισσότερα 

eekeets.jpgΚατευθυντήριες οδηγίες για αναγραφή Stress Echo


Τις κατευθυντήριες οδηγίες για την αναγραφή της εξέτασης Stress Echo στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξέδωσε χθες η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα 

ΕΣΑΝ: Ξεκινά ο διάλογος με νοσηλευτικούς φορείς

ESY
Τα σημαντικότερα ζητήματα στο χώρο της Νοσηλευτικής, σήμερα, είναι πρωτίστως δομικά και πηγάζουν από τη μη σαφή οριοθέτηση του κλάδου και το πολυεπίπεδο της εκπαίδευσης και άσκησης της Νοσηλευτικής στη χώρα μας, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβούλιου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (ΕΣΑΝ).

Διαβάστε περισσότερα 

prosl.ets.jpgΑναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης για τις 4000 θέσεις εργασίας στην Υγεία


Αναρτήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 11-01-2017, στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων στο Πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας, για 4.000 θέσεις εργασίας, καθώς και ο Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του ανωτέρου Προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα