Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Τα θετικά (και τα αρνητικά) της...πολυγαμίας

polyamoryromanou.jpgΤα θετικά (και τα αρνητικά) της...πολυγαμίας


Για κάποιους ανθρώπους το “μαζί ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος” λειτουργεί, για κάποιους άλλους όχι.

Διαβάστε περισσότερα 

breakfastmistakesromanou.jpg3 λάθη του πρωινού που μας παχαίνουν


Έχετε σκεφθεί ότι ο λόγος για τον οποίο παίρνετε βάρος είναι το... πρωινό σας; Μήπως κάνετε κάτι από τα παρακάτω;

Διαβάστε περισσότερα 

“Φάρμακο” για τις γυναίκες με υπέρταση το ποδόσφαιρο

footballfitnessromanou.jpg
Eξίσου αποτελεσματικό με τα αντιυπερτασικά φάρμακα είναι το ποδόσφαιρο, αποκάλυψε μελέτη που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Νότιας Δανίας σε δείγμα 31 γυναικών ηλικίας 31-50 ετών, με ήπια υπέρταση. Με μία ώρα προπόνησης, 2-3 φορές την εβδομάδα, για έναν χρόνο, παρατηρήθηκε στις γυναίκες που έλαβαν μέρος στη μελέτη, όχι μόνο βελτίωση στην αρτηριακή τους πίεση, αλλά και θετικές επιδράσεις στο ποσοστό λίπους στο σώμα, στην οστική πυκνότητα και στη σωματική ευεξία.

Διαβάστε περισσότερα 

Earlymenopauseromanou.jpgH πρόωρη εμμηναρχή αυξάνει τις πιθανότητες για πρόωρη εμμηνόπαυση


Οι γυναίκες που άρχισαν να έχουν περίοδο στην ηλικία των 11 ετών ή μικρότερες, έχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρης εμμηνόπαυσης. Αν, μάλιστα, δεν έχουν κάνει και παιδιά, ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται ακόμη περισσότερο, αποκαλύπτει η πρώτη, μεγάλης κλίμακας, πολυεθνική μελέτη που επεχείρησε να εξερευνήσει τη σχέση μεταξύ της ηλικίας της πρώτης περιόδου και της ηλικίας τη εμμηνόπαυσης, αλλά και με το αν η γυναίκα είχε ή δεν είχε κάνει παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα 

koinwnikeskouzines.jpg«Νόστιμο φαγητό για όλους»


Mία πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανακοίνωσε χθες, στο Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα η Knorr και η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS. Αναγνωρίζοντας ότι το γευστικό φαγητό είναι δικαίωμα όλων μας, η Knorr και η Unilever στηρίζουν το έργο της ΜΚΟ «Μπορούμε», μίας οργάνωσης που ως “call for action” έχει τη φράση «καμία μερίδα φαγητού χαμένη».

Διαβάστε περισσότερα 

Επικίνδυνες τροφές για το κατοικίδιό σας

catplantromanou.jpg
Μπορεί να θεωρείτε τον σκύλο ή τη γάτα σας μέλος της οικογένειάς σας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και άνθρωποι. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Ότι δεν αρκεί να φροντίζετε να μην έχουν πρόσβαση σε χημικά και απορρυπαντικά, όπως θα κάνατε με ένα παιδί. Υπάρχουν τροφές που βρίσκονται στο σπίτι μας, που ενώ είναι απολύτως αβλαβείς για τον άνθρωπο, για τον τετράποδο φίλο σας μπορούν να αποβούν μοιραίες. Αν υποψιαστείτε λοιπόν ότι ο σκύλος ή η γάτα σας κατανάλωσε κάτι από τα παρακάτω, επικοινωνήστε άμεσα με τον κτηνίατρο:

Διαβάστε περισσότερα 

ponow_stin_koilia.jpgΗ νόσος του Crohn προκαλεί γνωστική δυσλειτουργία – Ο ρόλος του καπνίσματος


Οι ασθενείς με νόσο του Crohn έχουν συχνά ήπια γνωστική δυσλειτουργία, με πιο αργούς χρόνους απόκρισης, συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν υποφέρουν από τη νόσο, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στο Τμήμα Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας του Πανεπιστημίου Monash στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα 

seivstogia.jpgΣΕΙΒ: Κομβικής σημασίας χρονιά το 2017


Σ’ ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο καθορίζεται από την ανάγκη της γρήγορης ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης και την ένταξη των Ελληνικών Ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, βρίσκεται ο κλάδος, σύμφωνα με τον   πρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), κ. Παύλο Αρναούτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2017 θα είναι μία κομβικής σημασίας χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα 

entstogia.jpgΙΣΑ: Κοροϊδία η «έκπτωση» στις ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους επιστήμονες


Για «εξαπάτηση» και «υποτιθέμενη» έκπτωση στις ασφαλιστικές εισφορές των νέων επιστημόνων, κατά πρώτη πενταετία, κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), σε συνέχεια της δημοσίευσης των ερμηνευτικών εγκυκλίων του υπουργείου Εργασίας, αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών επιστημόνων και αυτοαπασχολούμενων.

Διαβάστε περισσότερα 

mpaskozose1.jpgΙ. Μπασκοζος: Οι ελλείψεις φαρμάκων έχουν 4 κρίσιμες πτυχές


Στις ελλείψεις φαρμάκων αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Ιωάννης Μπασκόζος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση Restoring The Healthcare OF Greece.

Διαβάστε περισσότερα 
tomye1.jpg

Τη σύσταση 240 Τοπικών Μονάδων Υγείας προωθεί η κυβέρνηση


Στη σύσταση συνολικά 240 Τοπικών Μονάδων Υγείας (To.M.Y) σε 60 αστικές περιοχές της χώρας, με δυνατότητα κάλυψης περισσότερων από 2 εκατομμύρια πολιτών, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.), υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr