Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Βαθμό «χρυσάφι» ο Πανιώνιος στην Τρίπολη

Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 1-1Ακόμα έναν βαθμό πρόσθεσε στη συγκομιδή του ο Πανιώνιος και παρέμεινε αήττητος στην Τρίπολη συνεχίζοντας την εκπληκτική του πορεία. Οι «κυανέρυθροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον τοπικό Αστέρα και βρίσκονται -προσωρινά- μόνοι στη δεύτερη θέση της Super League μετά από 18 αγώνες! Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με πέναλτι του Μάσα στο 43΄, ενώ ο Ταπόκο ισοφάρισε στο 47΄, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα.


Δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος αναμετρήθηκαν στο «Θ.Κολοκοτρώνης» και προσέφεραν καλό θέαμα, αρκετά ανώτερο από τον μέσο όρο της κατηγορίας. Στο 15΄ με εκπληκτικό σουτ ο Μανιάς «τράνταξε» το δοκάρι του Γιαννιώτη σε μια φάση που οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 1-0. 

Το πέτυχαν σε σημείο κομβικό, λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου όταν από μια σέντρα από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βαλεντίνου Βλάχου και ο διαιτητής Κατσικογιάννης καταλόγισε πέναλτι. Υποδειγματική εκτέλεση από τον Μάσα, και... 1-0 στο 43΄.

Από κόρνερ που κέρδισε ο Πανιώνιος, η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή δεν απομακρύνθηκε από κανέναν και ο Ταπόκο έγραψε το 1-1. Είχαν συμπληρωθεί μόλις 65 δευτερόλεπτα από το εναρκτήριο λάκτισμα του β΄ ημιχρόνου και από την είσοδο του σκόρερ στο ματς ο οποίος αντικατέστησε τον Οικονόμου. 

Αμέσως μετά (49΄) πάλι από σύγχυση στην περιοχή του Αστέρα και κεφαλιά του Μπεν, η μπάλα βρήκε το δοκάρι κι έτσι δεν έγινε η μεγάλη ανατροπή. Απόλυτα ευχαριστημένοι φεύγουν οι «κυανέρυθροι» από την Τρίπολη, αφού λίγο έλειψε ο Γιαννούλης να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους στο 86΄ αλλά η προσπάθειά του βρήκε στο δοκάρι και έφυγε άουτ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):
 Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Στανισάβλιεβιτς (61΄ Καλτσάς), Μάσα, Φαρίνια (74΄ Ιωαννίδης), Μανιάς.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου (46΄ Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Φούντας (87΄ Καθάριος), Μασούρας (69΄ Μαχμούτοβιτς).


Ισόπαλο με το ίδιο σκορ έληξε και ο αγώνας του Ηρακλή με την Λάρισα , ένα ματς που θα ξεχαστεί εύκολα. Σκόρερ και τις δύο φορές, ο ακραίος αμυντικός των Θεσσαλών Βασίλης Ρέντζας, ο οποίος έδωσε στο 10’ το προβάδισμα στην ομάδα του και στο 43’, με αυτογκόλ, ισοφάρισε για τους Θεσσαλονικείς. 
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Κούρος (69’ Καραγκούνης), Δώνης, Γροντής (89’ Κυνηγόπουλος), Ιντζόγλου, Μοντέιρο (60’ Περόνε), Λεοζίνιο, Πασάς
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Τίκο, Φάρκας, Ρεντζάς, Λελογκονόλο, Αναστασόπουλος (84’ Φατιόν), Ναζλίδης, Ικαούνιεξ (46’ Γκαγιέχο), Τσακοπίνο (57’ Αβραάμ).

Ισόπαλο χωρίς τέρματα, αλλά με δύο... αποβολές (μία για κάθε ομάδα), ολοκληρώθηκε το σημαντικό αλλά κάκιστο ματς ανάμεσα στην Ξάνθη και την ΑΕΚ . Αμφότεροι έμειναν με 10 παίκτες λόγω των αποβολών του Γκάλο στο 6’ και του Τριάδη στο 58’. Στη δεύτερη θέση η Ξάνθη, μαζί με τον Πανιώνιο, ενώ προσωρινά η ΑΕΚ έπιασε τον ΠΑΟΚ στην 5η θέση.
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης (78’ Ράνος), Γουάλας, Λάζιτς, Λισγάρας, Καμαρά (55’ Σολτάνι).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (74’ Μπακασέτας), Πατίτο (11’ Μπακάκης), Μάνταλος (84’ Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ. 

Αποστολή εκτός έδρας θα έχει και ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, ο οποίος σήμερα Κυριακή θα παίξει στη Βέροια κόντρα στην ομώνυμη ομάδα για τη νίκη, ενώ λογικό φαβορί για τη νίκη είναι και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα υποδεχθεί στη Λεωφόρο το Λεβαδειακό. 
Ο ΠΑΟΚ θα έχει δύσκολη αποστολή στο Αγρίνιο κόντρα στον τοπικό Παναιτωλικό

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1
Ηρακλής-ΑΕΛ 1-1
(43΄αυτ. Ρέντζας - 10΄ Ρέντζας)

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 1-1
(43΄πεν. Μάσα - 47΄ Ταπόκο)

Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1«Απόστολος Νικολαΐδης» 15:00 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
Δημοτικό Περιστερίου 17:15 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικού 17:15 Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ
Δημοτικό Περιβολίων 17:15 Πλατανιάς-Κέρκυρα
Δημοτικό Βέροιας 19:30 Βέροια-Ολυμπιακός