Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Το "ποδαρικό" του γείτονα

Lxryjbhy
Μπάσιμο  με το ... "αριστερό" στο 2017 έκανε , ο Αστέρας Δερβενίου καθώς 
στον πρώτο του αγώνα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ηττήθηκε στο γήπεδό του από τον γείτονα Πανκαμαριακό με σκορ 3 – 1. 
Pmwz2ycg Ο Αστέρας εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενομένου, ανέτοιμος και σε ψυχολογία και σε αγωνιστικά πλάνα και υπέκυψε δίκαια στον Πανκαμαριακό, που έπαιξε καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα με ιδιαίτερο αγωνιστικό φανατισμό, λόγω και του τοπικού χαρακτήρα του αγώνα. 
XqqpwvgwΟ Πανκαμαριακός έπαιξε για άλλη μια φορά (η προηγούμενη ήταν πριν περίπου ένα μήνα στον αγώνα
Κυπέλλου, όπου ο Αστέρας ηττήθηκε στην παράταση) με μεγαλύτερο κίνητρο για επικράτηση. 
 Από την αρχή του αγώνα ο Πανκαμαριακός έδειξε τις διαθέσεις του. 
Μόλις στο 2’ ο Ζήσης έχασε μοναδικό τετ-α-τετ, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα Παναγιωτόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής. 
Oupet1l3Στο 5’ ο Βυζάς και αυτός δεν μπόρεσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής να νικήσει τον τερματοφύλακα του Πανκαμαριακού Πανάγου σε δικό του τετ-α-τετ. Στο 6’ όμως και πάλι ο Ζήσης, σε μεγάλη μπαλιά του Ντοντάη, βρέθηκε αφύλακτος σε θέση πλάγια αριστερά, αλλά αστόχησε. 
Οι παίκτες του Αστέρα πήγαιναν κατά κανόνα δεύτεροι στη διεκδίκηση της μπάλας και έδιναν χώρους στους αντιπάλους τους, οι οποίοι έτσι ξεδιπλώνονταν πολύ όμορφα στο γήπεδο. 
C5qtgwez
Γενικά η χαλαρότητα και οι κακές τοποθετήσεις των παικτών του Αστέρα έδιναν στον Πανκαμαριακό τη δυνατότητα να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και να φαίνεται πιο ομάδα στο γήπεδο. Στο 16’ σε κόρνερ του Ντοντάη ο Καραΐνδρος αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, σκύβοντας χαμηλά, με κεφαλιά πέτυχε το 0 – 1. Όμως ο Αστέρας ισοφάρισε γρήγορα. Στο 23’ σε πλάγιο φάουλ του Μεντή από δεξιά, ο Αντωνόπουλος πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο αφύλακτος, μέσα στη μεγάλη περιοχή αριστερά, Χάντης με ξερό σουτ πέτυχε το 1 – 1. 
Au5zvqedΜέχρι τη λήξη του α’ μέρους δεν σημειώθηκε άλλη αξιόλογη φάση, ίσως παρά μόνο ένα μακρινό σουτ του Πεθαίνου από πλάγια θέση που έφυγε λίγο έξω από το απέναντι κάθετο δοκάρι του Παναγιωτόπουλου που ήλεγχε την πορεία της μπάλας. Ο Πανκαμαριακός διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ήταν φλύαρος. 
A14mgsjm Στο β’ μέρος, ο Αστέρας ξεκίνησε λίγο καλύτερα από ότι τελείωσε το α΄ μέρος και στο 53’ είχε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Βυζάς άδειασε από δεξιά τρεις αντιπάλους και φτάνοντας πλάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως η πάσα του προς τους συμπαίκτες του που περίμεναν στο ύψος του πέναλτι κόπηκε σε κόρνερ από τον τέταρτο αμυντικό παίκτη. 
Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη επιθετική ενέργεια από πλευράς Αστέρα, γιατί ακολούθως ο Πανκαμαριακός ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Ζήση πέτυχε το τελικό 1 – 3. 
3ft5jyqcΟ Ζήσης πρώτα σπατάλησε ένα άλλο ένα τετ-α-τετ, αφού στο 62’ ο Παναγιωτόπουλος τον σταμάτησε προσωρινά, με τη μπάλα ακολούθως να βρίσκει και το οριζόντιο δοκάρι, πριν πετύχει με στο 77’ με προβολή το 1 – 2 σε αναταραχή στην άμυνα του Αστέρα, με τον Μεντή να κάνει ‘τσαφ’ πριν η μπάλα καταλήξει στον Ζήση. 
Hxzb8e87Οι αλλαγές και η ανακατανομή θέσεων και ρόλων, που επιχείρησε ο προπονητής του Αστέρα κ. Καραούζος, δεν ωφέλησαν την εικόνα του Αστέρα, καθότι οι παίκτες του Πανκαμαριακού έβρισκαν περισσότερους ελεύθερους χώρους και έφταναν πιο εύκολα στην άμυνα του Αστέρα, αλλά αστόχησαν σε δυο τρεις περιπτώσεις. 
Στο 87’ όμως ο Ζήσης και πάλι βρέθηκε απέναντι στον Παναγιωτόπουλο, τον οποίο νίκησε αυτή τη φορά και έγραψε το τελικό 1 – 3. 
Thptxxqv Συμπερασματικά ο Αστέρας ηττήθηκε από τον καλύτερό του Πανκαμαριακό, αφού οι παίκτες του δεν έπιασαν σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα έστω και λίγο υποφερτή απόδοση ή δεν εμφάνισαν κάποιες λίγες από τις αναμφισβήτητες αρετές τους. 
Δεν υπάρχει κάποιος διακριθείς παίκτης του Αστέρα στον αγώνα και αυτό πρέπει να συνεφέρει γρήγορα όλη την οικογένεια του Αστέρα (παίκτες, προπονητής και διοίκηση) γιατί η εμφάνιση αυτή δύσκολα ‘καταπίνεται’. Σημειώνεται ότι στη μετριότητα αυτή δεν φάνηκαν και οι νέες προσθήκες της ομάδας : Οικονομίδης και Μερκούρης. 
 Ο διαιτητής κ. Ρούτσης ήταν εξαιρετικός, όπως το ίδιο εξαιρετικοί ήταν και οι βοηθοί του κ.κ. Μπουρτζοβίτης και Ν. Τσολάκης. 
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Κουτρούλης, Μετεβελής, Μαγγίνας (69’ Πρίφτης), Βασιλάρης, Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Μεντής, Οικονομίδης (85΄ Τόλιας), Χάντης (78΄ Μερκούρης), Βυζάς. 
 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ : Πανάγου, Τουμπανάκης, Μπεκιάρης, Σκούρας, Δεσποτέλης, Καραγιάννης (87’ Τακουμάκης), Καραΐνδρος, Ντοντάη (59΄ Σκόρβο), Πεθαίνος (89΄Σιετής), Ζήσης, Τσάκα.

ΦΩΤΘΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr