Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Online «κλείσιμο» ραντεβού στις μονάδες ΠΕΔΥ - Όσα θελετε να ξέρετε για τη νέα υπηρεσία


logo newsletter

dwreanets.jpgOnline «κλείσιμο» ραντεβού στις μονάδες ΠΕΔΥ - Όσα θελετε να ξέρετε για τη νέα υπηρεσία


Τη δυνατότητα δωρεάν «κλεισίματος» ραντεβού σε όλες τις μονάδες ΠΕΔΥ και στα περισσότερα Κέντρα Υγείας θα έχουν από τα μέσα Δεκεμβρίου οι πολίτες όλης της χώρας μέσω της νέας υπηρεσίας «Ηλεκτρονικών Ραντεβού – eRDV» της ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Διαβάστε περισσότερα 

lookjobets.jpgΗ «τρομακτική» εμπειρία της αναζήτησης εργασίας – Πώς θα… επιβιώσετε!


Η αναζήτηση εργασίας είναι πάντα μια αγχωτική διαδικασία καθώς ουσιαστικά προσπαθείς να προωθήσεις τον εαυτό σου σε αρκετά άγνωστα άτομα και περιβάλλοντα , σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στις σημερινές δε συνθήκες, που οι
προσφερόμενες εργασίες είναι ελάχιστες και οι απαιτήσεις τον εργοδοτών έχουν ανέβει κατακόρυφα, η όλη αυτή διαδικασία για τον άνεργο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και τρομακτική.

Διαβάστε περισσότερα 

7 πράγματα που πρέπει να λέτε καθημερινά στον σύντροφό σας

sweetcouple.jpg
Μια υγιής σχέση βασίζεται σε αμοιβαίο σεβασμό, εμπιστοσύνη, υποστήριξη και καλή επικοινωνία. Ωστόσο, δεν είναι “πέσε πίτα να σε φάω”. Μια καλή σχέση απαιτεί δουλειά και από τους δύο, προσπάθεια και αποτελεσματική επικοινωνία. Παρακάτω αναφέρουμε τα 7 πράγματα που τα ευτυχισμένα ζευγάρια λένε μεταξύ τους καθημερινά.

Διαβάστε περισσότερα 

Όπλο κατά πολλών ασθενειών οι ξηροί καρποί

nuts.jpg
Μία χούφτα ξηροί καρποί καθημερινά σας προστατεύουν από μια σειρά από ασθένειες υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση BMC Medicine. Είκοσι γραμμάρια ξηρών καρπών καθημερινά, λειτουργούν σαν ασπίδα απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα, στον καρκίνο και σε άλλες ασθένειες- μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα κατά 30%, τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κατά 15% και τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο κατά 22%. Επίσης, μειώνουν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο θανάτου από αναπνευστικό νόσημα και κατά 40% τον κίνδυνο θανάτου από διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα 

womansmoking.jpgΑκόμη και το λίγο κάπνισμα βλάπτει


Δεν υπάρχει ασφαλές όριο στο πόσο λίγο μπορεί να καπνίζει κανείς, υποστηρίζει νέα μελέτη από το Εθνικό Ινστιτούτο του Καρκίνου, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση JAMA.

Διαβάστε περισσότερα 

eisaigynaikaets.jpgNovartis Hellas: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε η ευκαιρία σε χιλιάδες γυναίκες με καρκίνο μαστού να παρακολουθήσουν μια σειρά δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων με στόχο τη στήριξη τους και τη συναισθηματική  ενδυνάμωση τους.

Διαβάστε περισσότερα 

psycho.jpgΨυχοθεραπεία: Όταν ο θεραπευόμενος/η ερωτεύεται το θεραπευτή


Ένας από τους μεγαλύτερους υπαρξιακούς θεραπευτές του 21ου αιώνα, ο Ίρβιν Γιάλομ, όταν ρωτήθηκε να ορίσει τι είναι η ψυχοθεραπεία, την χαρακτήρισε ως «πρόβα για την πραγματική ζωή». Υπό αυτή την έννοια η ψυχοθεραπεία είναι ένα είδος προσομοίωσης που βοηθάει τον άνθρωπο να ωριμάσει στα πλαίσια της εξέλιξης του.

Διαβάστε περισσότερα