Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Γυναικείο ποδόσφαιρο στο Ξυλόκαστρο : Η συναρπαστική και πολύτιμη διαδρομή της "Ροδιάς" Ξυλοκάστρου

         


Γράφει η Ρένα Σιγάλα

Όταν πρωτοξεκίνησα την ενασχόλησή μου , με το γυναικείο ποδόσφαιρο, ορμώμενη από την όμορφη και καλή κόρη μου Βούλα και την αδελφική της φίλη Νικολίτσα, εδώ στο ωραίο Ξυλόκαστρο, δεν φανταζόμουν τη συναρπαστική και πολύτιμη διαδρομή που θα διανύαμε. Σε έναν επαρχιακό τόπο, τόσο κοντά στην Αθήνα τη πρωτεύουσα από χιλιομέτρικής άποψης, αλλά και τόσο μακρυά μερικές φορές, λόγω νοοτροπιών και συνηθειών που πολλές φορές είναι οπισθοδρομικές.
Η ύπαρξη λοιπόν μιας γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου , ήταν κάτι πρωτόγνωρο , ή κάτι που ενεργοποιήθηκε 20 χρόνια μετά από κάποιες προσπάθειες κοριτσιών που είχαν την αγάπη και τη διάθεση για το άθλημα , αλλά δεν είχαν την υποστήριξη μακροχρόνια ώστε να παραμείνουν ενεργές.
Η ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, όνομασία που διάλεξαν τα 20 πρώτα κορίτσια που

ήρθαν στην ομάδα, για να με τιμήσουν και αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ στη ζωή μου και τις ευχαριστώ βαθιά, μέσα στα 4 χρόνια ενεργής λειτουργίας της και συμμετοχής της στα ΕΘΝΙΚΑ πρωταθλήματα γυναικών της ΕΠΟ, είχε τη τύχη να συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής κοινωνίας και αγοράς, καθώς κάθε αγωνιστική που γίνονταν εντός έδρας έφερνε κόσμο που άφηνε χρήματα και έπαιρνε εικόνες και εντυπώσεις ώστε να θελήσει να επισκεφτεί πάλι το Ξυλόκαστρο και σε πολλές περιπτώσεις το γνώριζε ως τοποθεσία και Δήμο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν γνώριζαν ούτε που είμασταν.
Ακόμη , ενίσχυσε και γνωστοποίησε στο Γενικό Λύκειο , την ύπαρξη Σχολικού πρωταθλήματος γυναικείου ποδοσφαίρου και με τη συμμετοχή αθλητριών της μέσα στη Σχολική ομάδα, συνέβαλλε ώστε να βγει το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου τρεις (3) συνεχόμενες χρονιές Πρωταθλήτρια ομάδα στο Νομό Κορινθίας και να κατακτήσει την 3η θέση σε Πανελλήνια συμμετοχή, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα κορίτσια που συμμετείχαν , να αυξήσουν μέσω των ειδικών μορίων που πήραν , τους εισαγωγικούς βαθμούς για την πετυχημένη εισαγωγή τους σε σχολές προτιμήσεων τους.
Διοργάνωσε αθλητικά τουρνουά, με σκοπό την τόνωση του αθλητικού τουρισμού , εφόσον η περίοδος που διοργανώθηκε το συγκεκριμένο τουρνούα ήταν η δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα, "νεκρή" περίοδος για τα καταστήματα του τόπου, τα οποία όλα επωφελήθηκαν , καθώς φιλοξένησαν και εξυπηρέτησαν πάνω από 100 άτομα ,που είχαν έρθει από όλη την Ελλάδα, για τέσσερις ημέρες.
Ενίσχυσε και δυνάμωσε το γυναικείο ποδόσφαιρο στο Νομό Κορινθίας, καθώς δημιουργήθηκαν άλλες δύο γυναικείες ομάδες ποδόσφαίρου, οι ΑΜΑΖΟΝΕΣ Κορινθίας και ο ΑΡΗΣ Κορινθίας (ο οποίος υπήρχε και παλαιότερα και τέθηκε εκ νέου σε ισχύ), κάνοντας μεταγραφές και τονίζοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας γυναικείων ομάδων στους κατά τόπους Νομούς της χώρας με σκοπό την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και διάδοση του γυναικείου ποδοσφαίρου.
Μέσα από τη ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ , γεννήθηκε η ομάδα ποδοσφαίρου άμμου Α.Σ. ΕΝΩΣΗ , με έδρα το Ξυλόκαστρο, η οποία συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Άμμου Γυναικών της ΕΠΟ στην κατηγορία της Α΄Εθνικής.
Το κυριότερο όμως όλων, είναι ότι συνέβαλλε στη διαμόρφωση και την ανάπτυξη υγιών προσωπικοτήτων και χαρακτήρων, καθώς οι αθλήτριες που συμμετείχαν σε όλα τα προαναφερόμενα, έκαναν πρωταθλητισμό, ανέπτυξαν δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μέσω του αθλητισμού και έβαλαν στόχους υψηλούς στη ζωή τους καθώς υπήρξαν και συμμετοχές τους σε προπονήσεις και αγωνιστικές συμμετοχές στις ΕΘΝΙΚΕΣ ομάδες ποδοσφαίρου και ποδοσφαίρου άμμου, που μας έκαναν όλους μας περήφανους.
Είχα και έχω την απίστευτη τύχη και ευλογία να είμαι το κεντρικό πρόσωπο που συντόνισε όλα αυτά τα σπουδαία και θαυμαστά ......χωρίς τη συμμετοχή όμως πρώτα των παιδιών, των αθλητριών μου , που είμαι ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ για αυτές, των γονιών τους , που στήριζαν τα όνειρα των παιδιών τους, των καθηγητών τους, που στήριξαν τη τοπική σχολική ομάδα, της ΕΠΣΚορινθίας , που βοηθούσε όποτε τη χρειάστηκα, των καταστηματαρχών του Ξυλοκάστρου , που ήταν τόσα χρόνια χορηγοί μας, του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, που ήταν ο βασικός υποστηρικτής μας τόσα χρόνια και συνεχίζει να είναι και όλων των καλών φίλων που βρέθηκαν στο πλευρό μας, χωρίς λοιπόν τις πολύτιμες συμβολές όλων, δεν θα είχαμε πετύχει ίσως τόσα πολλά.
Συνεχίζουμε, φέτος χωρίς αγωνιστική δράση, λόγω των σοβαρών και ελεγχόμενων από τη Δικαιοσύνη πράξεων και προσώπων της ΕΠΟ, και δηλώνοντας με αυτή την ΕΝΤΙΜΗ στάση μας , την αντίδραση μας σε ότι σάπιο και διεφθαρμένο, συνεχίζουμε λοιπόν την κοινωνική μας προσφορά στον τόπο που αγαπάμε και που έχουμε ως έδρα, ως ΕΝΕΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ που σκοπό και στόχο του έχει την ΔΙΑΔΟΣΗ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ του ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , μέσω αθλητικών και κοινωνικών δράσεων που ΩΦΕΛΟΥΝ το κοινωνικό συνολο και κυρίως τη ΝΕΟΛΑΙΑ.
Ευχαριστώ από ψυχής όλους όσοι έχουν καθαρά μυαλά και καθαρές ψυχές και βλέπουν τα ωφέλη των υγιών αθλητικών φορέων και δεν προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στις άξιες πράξεις και δράσεις , οι οποίες αναβαθμίζουν και πάνε μπροστά μια κοινωνία και τα μέλη της.
 Δεσμεύομαι , ότι ΠΑΝΤΑ θα αγωνίζομαι για έναν κόσμο που αξίζει να ζει κανείς και να μεγαλώνει τα παιδιά του!!!!


Ρένα Σιγάλα προς ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ!!!