Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, στις Εργασίες των Επιτροπών Ισότητας και Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής Ισότητας και της Επιτροπής Μετανάστευσης, που έλαβαν χώρα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου στο Παρίσι.
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας συζητήθηκαν μία σειρά από θέματα για το ρατσισμό μέσω διαδικτύου, τις διακρίσεις σε ΑμεΑ και μειονότητες, την 
 άνιση μεταχείριση στην εργασία λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ψυχογιός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης προς ενίσχυση της ισότητας και διασφάλισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών:
Πιο συγκεκριμένα, το Νόμο για το Κυβερνοέγκλημα, το Νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, την διεύρυνση του Αντιρατσιστικού Νόμου, το Νόμο για την προστασία της ίσης μεταχείρισης στο χώρο της εργασίας. Σε συνέχεια της παρέμβασης του Έλληνα βουλευτή, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των άλλων Κρατών- μελών στάθηκαν στο ισχυρό νομοθετικό «οπλοστάσιο», που ισχύει σχετικά, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομνέμης και της Ελλάδας.
Κατά τη δεύτερη ημέρα, στην Επιτροπή Μετανάστευσης συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στο Προσφυγικό ζήτημα, την κατάσταση στην Ελλάδα, τη Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας καθώς και την ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας. Ο κ. Ψυχογιός στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε λεπτομερώς στο Προσφυγικό ζήτημα, στις ενέργειες που έχει κάνει και αυτές που πρέπει άμεσα να προχωρήσει η Ελληνική Κυβέρνηση, στη συμβολή του κινήματος αλληλεγγύης στα νησιά και την ενδοχώρα και στις πολύ σοβαρές ευθύνες που έχει η Ευρώπη στην επίλυση του ζητήματος.
Κόρινθος, 09.12.2016

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ