Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

H Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας εόρτασε τον ‘Αγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη (27.11), υμνογράφο του Στυμφάλιου Εθνομάρτυρα και Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου του Νεοφανούς του εξ Ιχθύος της Κορινθίας.

Εμφάνιση P1050207.JPG
                                                                                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Η Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας και εφέτος τέλεσε θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας εορτάζοντας τον ‘Αγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη (27.11), υμνογράφο του Στυμφάλιου Εθνομάρτυρα και Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου του Νεοφανούς του εξ Ιχθύος της Κορινθίας.
Εμφάνιση P1050209.JPG
       Ο ‘Αγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης,για μας τους ψαραίους, τους Στυμφάλιους εν γένει και τους Κορινθίους, είναι ο Απόστολος του Αγίου Νικολάου του εξ Ιχθύος της Κορινθίας, διότι χωρίς τον ‘Αγιο Δαμασκηνό το Στουδίτη δεν θα ήταν γνωστός ο ‘Αγιος Νικόλαος ο Νεοφανής και θεωρούμε ελάχιστο φόρο τιμής την τέλεση θείας λειτουργίας για τον ‘Αγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη.
        Η τέλεση της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε την 27.11.2016, ημέρα Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών.
        Ευχαριστούμε τον π. Θεμιστοκλή για την αποδοχή της προτάσεώς μας.
        Συλλειτούργησε ο Παπακώστας σ. ιερέας του αυτού ναού .
        Παρέστησαν και μας τίμησαν ο γιός του χρηματίσαντος ιερέα στο Ψάρι (Παταμπάκη) Αντώνης Ταμπάκης, γνωστός εργατολόγος δικηγόρος Αθηνών, ο σ. δικηγόρος και ποιητής του Ψαρίου Γεώργιος Χρ. Δούρος,ο ψαραίος πολιτευτής Κορινθίας ‘Αρις Σκούρτης και πλήθος ψαραίων που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής. Συγχαρητήριο τηλεφώνημα απέστειλε ο πολιτευτής Κορινθίας Γρηγόριος Καρπούζης το γένος Δούρου (τρίτης γενιάς ψαραίος) και τον ευχαριστούμε.
        Η πολυσχιδής προσωπικότητα του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου και η διάκρισή του απ’ όλους τους πνευματικούς ανθρώπους της Ορθοδοξίας μας, κατά τον 16ο αιώνα, μας κάνει να ξαναμελετήσουμε με άλλο μάτι την υμνογραφία που έγραψε για τον Νεομάρτυρα άγιο Νικόλαο τον Νεοφανή τον εξ Ιχθύος της Κορινθίας το 1558, τέσσερα μόλις έτη μετά τη θυσία του το 1554.

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αδελφοτης ψαριωτων κορινθιας