Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "Νίκη της Περιφέρειας και των πολιτών η θετική γνωμοδότηση της ΣΜΠΕ" "Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υπογραφή της ΣΔΙΤ"

"Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υπογραφή της ΣΔΙΤ"
 
"Μεγάλη νίκη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση της ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων" χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την υπερψήφιση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016.

Η ΣΜΠΕ συνάδει απόλυτα με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και το χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι "είναι ξεκάθαρο ότι η ΣΜΠΕ και ο ΠΕΣΔΑ προκρίνουν το σενάριο της κεντρικής διαχείρισης, αποδεικνύοντας στην πράξη την ορθότητα του σχεδιασμού μας, τόσο σε περιβαλλοντικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Το παραδέχεται πλέον και η Κυβέρνηση, όπως αποτυπώνεται στις εισηγήσεις των γενικών γραμματέων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Εσωτερικών".