Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Στην αγκαλιά της Πάτρας ο Κωστής Στεφανόπουλος

Στην αγκαλιά της Πάτρας ο Κωστής Στεφανόπουλος- Στο Α΄ Νεκροταφείο η σορός  για λαϊκό προσκύνημα- Στη 1 η ταφή-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Συγκεντρώνεται κόσμος στο Α΄Νεκροταφείο
Στην αγκαλιά της γενέτειρας πόλης του επιστρέφει για πάντα ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Στη μια το μεσημέρι στο Α΄Νεκροταφείο Πατρών θα γίνει η ταφή του. Η σορός του μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 12.00 στον ιερό Ναό των Αγγέλων στο νεκροταφείο για τον κόσμο που θέλει να προσκυνήσει. 

Στη συνέχεια θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει η ταφή στον οικογενειακό τάφο. Μετά την ταφή η οικογένεια θα δεχτεί συγγενείς και πολύ στενούς φίλους, στο σπίτι της στο Ρίο.
Στη μνήμη του, αντί στεφάνου, η οικογένειά του επιθυμεί τα χρήματα να διατεθούν ως δωρεά στα Ίδρυμα Κιβωτός του Κόσμου και στο Ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης. Στο Ά Νεκροταφείο της Ανθούπολης έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος και εκπρόσωποι φορέων, στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας...

Λόγω της ταφής του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου,και με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, αποφασίστηκε να γίνει απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων σε συγκεκριμένα σημεία γύρω από το Α΄ νεκροταφείο όπου θα γίνει η ταφή του. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:
Αποφασίστηκε απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων στις 23/11/2016 από τις ώρες 08:00-14:00 στα παρακάτω τμήματα των οδών:
1) Στην οδό Πανεπιστημίου από Φλωρίνης έως Τήνου και
2) Στην οδό Νιγρίτας από Πανεπιστημίου έως Λαμίας
Β .Από το Τ.Τ Τροχαίας Πατρών να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα τροχαίας και να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη σήμανση.
Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρώην υπουργοί και βουλευτές, καθώς και πλήθος κόσμου.
Στο προαύλιο του ναού τιμές απέδωσε άγημα της Προεδρικής Φρουράς ενώ από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, έπεσαν είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, έως και σήμερα, ημέρα της ταφής θα τηρηθεί δημόσιο πένθος και οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων θα κυματίζουν μεσίστιες.

thebest.gr, tempo24.gr