Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΕΦΑΛΗ: Τι φέρνει στους εργαζόμενους και στις εταιρείες του ο θάνατος του Ανδρέα Βγενόπουλου

βγενο
Θλίψη αλλά και ανησυχία στους εργαζόμενους των εταιρειών του, μοίρασε ο θάνατος του Ανδρέα Βγενόπουλου που πέθανε αιφνιδίως το περασμένο Σάββατο από ανακοπή καρδιάς.
Ο όμιλος Marfin που είχε χτίσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, έμεινε ακέφαλος, και το οικοδόμημα που περιλαμβάνει δεκάδες εταιρείες θα κλυδωνιζόταν επικίνδυνα, εάν ο ιδρυτής
του δεν είχε φροντίσει όπως λένε οι γνωρίζοντες, να φτιάξει γύρω του ένα ισχυρό πλέγμα από ικανούς μάνατζερ και διαχειριστές. Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει η στάση των μετόχων και της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχει το 28% περίπου της Marfin, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η προσφυγή Βγενόπουλου στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο, διακδικώντας αποζημίωση ενα δισ. ευρώ για τις ζημιές που υπέστη ο όμιλος από το κυπριακό δημόσιο.
Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Marfin Group είχε στο χαρτοφυλάκιό του εταιρείες σε όλους τους τομείς της αγοράς, από τον κλάδο της υγείας και τη ναυτιλία, μέχρι την πληροφορική.
Μία απο αυτές, η Vivartia που περιλαμβάνει τις εταιρείες Δέλτα, Μπάρμπα Στάθης, Flocafe, Goodys και Everest.
Ακόμη, ο όμιλος στον τομέα της υγείας είχε αναπτύξει τρεις μονάδες στην Ελλάδα και μία στην Αλβανία.
Στην επιβατηγό ναυτιλία το Attica group περιλαμβάνει τις εταιρείες Blue Star Ferries και Super Fast Ferries με 13 πλοία εκ των οποίων τα 12 ιδιόκτητα, στην πληροφορική η Singular Logic, στον τουρισμό ο όμιλος διαθέτει την εταιρεία Bluesun στην Κροατία, το Ηilton στη Λευκωσία και στο Real Estate δραστηριοποιείται στη Σερβία με την εταιρεία ΡΚΒ με έδρα το Βελιγράδι.
Συνολικά ο κύκλος εργασιών αγγίζει το 1,2 δισ. ευρώ.
Arouraios.gr