Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΑΡΚΑΔΙΟΥ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί από σήμερα, 8 Νοεμβρίου, διήμερη περιοδεία στους νομούς Ρεθύμνης και Χανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης παρευρέθη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ, στο Αρκάδι, πριν από 150 χρόνια, γράφτηκε ίσως το πιο ένδοξο κεφάλαιο στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης. 

Η θυσία του Αρκαδίου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ. 

Τιμούμε αυτούς τους Κρητικούς αγωνιστές, που έδωσαν τη δική τους προσωπική μάχη για την ελευθερία, αλλά και για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Σηματοδοτώντας, με αυτόν τον τρόπο, την ενότητα του ελληνικού έθνους. 

Τους είμαστε αιώνια υπόχρεοι. 

Αιωνία η μνήμη τους».  

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του, θα έχει σειρά συναντήσεων με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της Κρήτης, καθώς και με εκπροσώπους επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες του νησιού, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Χανίων – Ρεθύμνου στις Βρύσες Χανίων, στις 19:00 (κέντρο «ΕΣΠΕΡΟΣ»).

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης, θα  επισκεφτεί διαδοχικά την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, το Ίδρυμα Βενιζέλου, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, καθώς και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. Επίσης, θα έχει  συναντήσεις με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Κρήτης στο Επιμελητήριο Χανίων, ενώ θα επισκεφτεί και την Δημοτική αγορά της πόλης.