Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ο Ιντέγε έσωσε τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι

Πέρασε από το Περιστέρι με «φωνές» ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το Περιστέρι νικώντας 1-0 τον Ατρόμητο για την 9η αγωνιστική της Super League. Χρυσός σκόρερ ο Ιντέγε στο 54'. .
Προβλημάτισαν οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο, που δημιούργησαν ουσιαστικά μόλις μία ευκαιρία. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Κορακάκη ως προπονητής του Ατρόμητου και η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό με τον Ατρόμητο να είναι πιο κινητικός και πιο επικίνδυνος, δείχνοντας ότι θέλει περισσότερο τη νίκη. Στο 19' ο Λα Ταλέκ έβγαλε τον Στόιτσοφ, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Καπίνο σε τετ α τετ. Στο 25' οι Περιστεριώτες έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία.
Ο Στόιτσοφ προσπάθησε να αποφύγει τον Καπίνο και το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Λα Ταλέκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ. Η απόφαση, πάντως ήταν λανθασμένη, καθώς καλυπτόταν.
Στο 44' ο Βασιλείου έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη σέντρα του Ούμπιντες, αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, όχι απλά να μην απειλεί καθόλου στον αγώνα, αλλά να νιώθει και... τυχερός που το σκορ είναι 0-0.
Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν σαφώς καλύτεροι και στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν ευτύχησαν να σκοράρουν. Στο 54' ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα ο Ιντέγε έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 0-1.
Ο ρυθμός είχε πέσει και ο Ολυμπιακός φαινόταν ότι ελέγχει το παιχνίδι. Η πρώτη και τελευταία ευκαιρία του Ατρόμητου στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 81'.
Ο Στόιτσεφ -που ήταν ο μοιραίος- βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο, χάνοντας έτσι το τρίτο τετ α τετ. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο.

Ατρόμητος (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κατράνης, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Στόιτσεφ (85' Παπαδόπουλος), Βασιλείου (72' Λημνιός), Κεϊτά, Μπάγκα (64' Μπρίτο), Λε Ταλέκ.
Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης (88' Ρομαό), Σεμπά, Ελιουνούσι (85' Πάρντο), Ιντέγε


*Στην αναμέτρηση που άνοιξε την «αυλαία» της 9ης αγωνιστικής, η Λάρισα πήρε μια πολύ σημαντική εντός έδρας νίκη επικρατώντας 2-0 απέναντι στον εξαιρετικό και φέτος Πανιώνιο.Ο Βαρέλα με πέναλτι στο 10΄ και ο Ναζλίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 82΄ σημείωσαν τα γκολ των «βυσσινί», που ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

*Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, Ξάνθη και Κέρκυρα αρκέστηκαν στη «λευκή» ισοπαλία σε έναν αγώνα που θα ξεχαστεί γρήγορα.

 Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
ΑΕΛ-Πανιώνιος 2-0
Ξάνθη-Κέρκυρα 0-0
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1

ΚΥΡΙΑΚΗ

15:00 Παναθηναϊκός-Ηρακλής Γηπ.«Απ. Νικολαϊδης»
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός Γηπ. «Θ. Κολοκοτρώνης»
17:15 Βέροια-Πλατανιάς Δημ. Στάδιο Βέροιας
19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Γηπ. Τούμπας

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα Γηπ. Παναιτωλικού