Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Τετράλεπτο- λύτρωση για τον Παναθηναϊκό, 2-0 τον Ηρακλή

Τετράλεπτο- λύτρωση για τον Παναθηναϊκό, 2-0 τον Ηρακλή
Με δύο γκολ μέσα σε 4 λεπτά στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον Ηρακλή κι επέστρεψε στις νίκες στη Super League μετά από δύο αγωνιστικές (4 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις). Ο Λέτο στο 58΄ και ο Εμποκού στο 62΄ ήταν οι σκόρερ των «πρασίνων».

Στα πρώτα 12 λεπτά του ματς ο Παναθηναϊκός είχε ήδη 5 τελικές προσπάθειες προς την εστία του Περνίς, οι τρεις εξ ευρών με πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο γκολκίπερ του «Γηραιού» βρισκόταν στη σωστή θέση. Η πιο κλασική ευκαιρία απ΄ όλες αυτή του Μπεργκ στο 11ο λεπτό, με τον Σουηδό να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής χωρίς να πιέζεται από αντίπαλό του.
Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών για τους «πράσινους» συνεχίστηκε. Αρχικά στο 22΄ με τον Σεμπαστιάν Λέτο να μη μπορεί από πολύ κοντά να σκοράρει με κεφαλιά μετά τη σέντρα ακριβείας του Γουακάσο και στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Αφρικανού να βρεθεί απέναντι από τον Περνίς, αλλά δεν έβαλε καλά το σώμα του και το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία ακόμη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Στο 36΄ ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε μόνος του με τον Περνίς κι ο γκολκίπερ του «Γηραιού» έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Αργεντινού στην 9η τελική προσπάθεια των «πρασίνων» στο διάστημα αυτό.
Ο Παναθηναϊκός του δεύτερου μέρους δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικός στο ξεκίνημα, παρ΄ όλα αυτά κατάφερε να προηγηθεί με το γκολ... μπιλιάρδο του Λέτο στο 58΄. Ο Αργεντινός αρχικά τροδοδότησε τον Μπεργκ που έστω και οριακά καλυπτόταν από τον αντίπαλό του, ο Σουηδός μπήκε στην περιοχή η μπάλα απομακρύνθηκε προσωρινά από τους Μπαρτολίνι και Περνίς έφτασε ξανά στον Λέτο που με ένα περίεργο σουτ την έστειλε... βασανιστικά στα δίχτυα του Γάλλου τερματοφύλακα (1-0).
Το ματς τελείωσε πολύ γρήγορα, καθώς στο 62΄ ο Εμποκού, που είχε μπει στο ματς 7 λεπτά νωρίτερα, με πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του Περνίς (2-0).


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Χουχούμης (55΄ Εμποκού), Κουτρουμπής, Ρέις, Μπεργκ, Λέτο (67΄ Ιμπάρμπο), Λουντ (84΄ Μίγγος), Βιγιαφάνιες, Γουακάσο, Μέστο, Ιβανόφ
ΗΡΑΚΛΗΣ (Γ.Αμανατίδης): Περνίς, Σαραμαντάς, Μοντέιρο, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (67΄ Αγγελόπουλος), Ρούσσος, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Βοσκανίδης, Κούρος (46΄ Πασάς), Λάμπρου (78΄ Κυνηγόπουλος)