Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσιογράφος του Star σε Τσίπρα: Δεν μας κλείνει η κρίση, αλλά εσείς! [vid]

Δημοσιογράφος του Star σε Τσίπρα: Δεν μας κλείνει η κρίση, αλλά εσείς! [vid]
 Λίγη ώρα μετά την ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα για τις τηλεοπτικές άδειες, που εκνεύρισε τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν η σειρά της δημοσιογράφου του STAR, Ειρήνη Σαββοπούλου, να υπερασπιστεί τους συναδέλφους της, που -όπως η ίδια- εργάζονται σε κανάλια που πρόκειται να κλείσουν και θα μείνει άνεργη. Δείτε τι συνέβη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

 Η δημοσιογράφος του STAR άρχισε την ερώτηση της, λέγοντας: “Μας βάλατε απέναντι από άλλους συναδέλφους μας... Δεν μας κλείνει η κρίση, αλλά εσείς... Μιλήσατε για νταβατζιλίκια, έχοντας απέναντι σας εν δυνάμει άνεργους συναδέλφους...”. 

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα: "Κατανοώ πλήρως τη συναισθηματική σας φόρτιση. Αλλά κατανοώ ότι οι θέσεις εργασίας είναι ό,τι πολυτιμοτερο έχετε. Αλλά αφορά και τους ανέργους μιας καταστροφικής πενταετίας στη χώρα. Θέλω να επαναλάβω και προσπαθήστε να το καταλάβετε: αυτό που σας κλείνει, αν σας κλείσει, είναι πως οι ιδιοκτήτες δεν θέλησαν να αγοράσουν άδειες. Αυτό σας κλείνει. Όσοι θέλησαν, μπήκαν στο διαγωνισμό, έδωσαν μεγάλες προσφορές, πήραν άδειες. Ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος, ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει; Ο ΣΚΑΪ έλεγε πως οι αποφάσεις ήταν ειλημμένες. Ο διαγωνισμός ήταν αδιαβλητος, δεν δώσαμε άδεια στους φίλους μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα. Δεν είναι σημαντικότερο το δικό σας πρόβλημα από εκεί των εργαζομένων του ΑLTER ή των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία ή σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Θέλω να με πιστέψετε, από τη δική μας πλευρά μόνος γνώμονας έιναι η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των εργαζομένων. Δεν μπορούν τα συμφέροντα των εργοδοτών να ταυτίζονται με των εργαζομένων. Δεν γίνεται να μην προχωρήσουμε, ήταν δέσμευσή μας".

newsit.gr