Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Παραδόθηκαν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι σήραγκες του Δερβενίου ( φωτο & βίντεο)


Παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκαν σήμερα στην κυκλοφορία, ολοκληρωμένα οδικά τμήματα και σύνθετα κατασκευαστικά έργα του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών. 
Ταυτοχρόνως σήμερα πραγματοποιήθηκε
 

· Παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου, μήκους 20 χιλιομέτρων, του πρώτου πλήρους τμήματος αυτοκινητοδρόμου του οδικού άξονα της «Ολυμπίας Οδού». 
· Παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας, μήκους 670 και 535 μέτρων αντίστοιχα και της νέας γέφυρας διέλευσης νότιου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπίας Οδού» από τον ποταμό Δερβένι, μήκους 122 μέτρων. καθώς και της γέφυρας του ποταμού Δερβένιου μήκους 122 μέτρων, οι οποίες εντάσσονται στο νέο-κατασκευασμένο οδικό τμήμα της Παράκαμψης Δερβενίου μήκους 2,15 περίπου χιλιομέτρων και συνολικού κατασκευαστικού κόστους 13,5 εκατομμυρίων €. Οι σήραγγες αυτές εξυπηρετούν την κίνηση από Πάτρα προς Κόρινθο και Αθήνα.
Στο Δερβένι που βρέθηκε ο Πρωθυπουργός για την παράδοση των σηράγγων συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υπεύθυνο εργοδηγό για την εξέλιξη τον έργων.
Με τον Περιφερειάρχη συζήτησε και την πορεία των υπόλοιπων έργων της Δυτικής Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι δόθηκε ήδη στην κυκλοφορία ένα τμήμα της καινούργιας Οδού.
Σχεδόν όλη η κυβέρνηση έδωσε το παρών στα εγκαίνια της Κορίνθου Πατρών. 
Ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, η Ολγα Γεροβασίλη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Σία Αναγνωστοπούλου . Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν oι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Τσόγκας. Τη ΝΔ εκπροσώπησε ο Χρίστος Δήμας.  Παραβρέθηκαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου , Πέτρος Τατούλης και Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας,  Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ Πελοπίδας Καλλίρης, η Θεματική περιφερειάρχης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου, Περιφερειακοί σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι της περιοχής, τοπικοί παράγοντες κ.λ.π.

Η περιοδεία συνεχίζεται με

· Επιθεώρηση
εργοταξίων κατά μήκος της «Ολυμπίας Οδού» και των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου διάνοιξης και κατασκευής των δίδυμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της «Ιόνιας Οδού», μήκους 2,9 χλμ ανά κλάδο και κατεύθυνση