Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Αμερικανοί Δημοσιογράφοι για τον Τουρισμό και τη Γαστρονομία φιλοξενήθηκαν στο Ξυλόκαστρο

 Απόλυτα ικανοποιημένη από τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία αναχώρησε σήμερα από το Δήμο μας ολιγάριθμη αποστολή δημοσιογράφων της IFWTWA (Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Γαστρονομίας, Οίνου και Τουρισμού) από τις ΗΠΑ.

Η αποστολή των δημοσιογράφων φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δήμο μας, στα πλαίσια επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Δήμους της περιοχής του Κορινθιακού Κόλπου, με πρωτοβουλία του ΣΠΟΑΚ.
Η πρωτοβουλία του ΣΠΟΑΚ αφορούσε την προβολή του τουρισμού σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία για το σύνολο των περιοχών εμβέλειας των μελών του.
Στην αντίστοιχη πρόσκληση στα μέλη του, για φιλοξενία και ξενάγηση της αντιπροσωπείας των δημοσιογράφων (μέσων κοινωνικής δικτύωσης με μεγάλη απήχηση και πολυάριθμο κοινό), ανταποκρίθηκαν ορισμένοι Δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος μας.
Η Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια της σταθερής πολιτικής της για την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας, συμμετείχε ενεργά σχεδιάζοντας ένα πρόγραμμα ξενάγησης και φιλοξενίας της αποστολής, με στόχο την ανάδειξη των τουριστικών πόλων και των υποδομών του Δήμου, με παράλληλη προβολή της δυναμικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Η ομάδα των δημοσιογράφων, συνοδεία του Δημάρχου και στελεχών του Δήμου επισκέφθηκε την πόλη του Ξυλοκάστρου, ορεινά και παραλιακά τμήματα του Δήμου, σημαντικά θρησκευτικά μνημεία κλπ.
Ενημερώθηκε συγχρόνως για ιδιωτικές πρωτοβουλίες που αφορούν κυρίως την καλλιέργεια, την τυποποίηση, την εμπορία και προώθηση τοπικών προϊόντων.
Παρέλαβε δε, από το Δήμο έντυπο και ηλεκτρονικό προωθητικό υλικό για την προβολή του στα διάφορα μέσα.
Το σύνολο της αποστολής δήλωσε ενθουσιασμένο από το πρόγραμμα, τις εμπειρίες που απεκόμισε, αλλά και τη φιλοξενία συνοδών και κατοίκων, τα οποία – και λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας – προέβαλαν διεθνώς σε κάθε φάση της επίσκεψης.

Να τονιστεί δε ότι η συγκεκριμένη ομάδα, με μέλη έγκριτους δημοσιογράφους δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, περιηγείται και προβάλλει σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και τον κόσμο αναλύοντας μέσω της τεχνολογίας της δεδομένα για τους επισκέπτες-χρήστες των εφαρμογών της και καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών, επιθυμιών και επιλογών τους σε σχέση με τους προορισμούς και αυτά που προσφέρουν.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης