Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν είναι μόνο ανάλγητοι! Είναι και άσχετοι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η άνεση με την οποία οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μιλούν για το επικείμενο «μαύρο» στην ενημέρωση και στις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, αποδεικνύει πως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι οι άξιοι διάδοχοι των πιο ολοκληρωτικών καθεστώτων σε Δύση και Ανατολή, εντός και εκτός Ελλάδας.
Παππάς, Γεροβασίλη, Σπίρτζης, Κουρουμπλής, Κατρούγκαλος και άλλοι μιλάνε για «κροκοδείλια δάκρυα» εκ μέρους όσων ασκούν κριτική στην αυταρχική συμπεριφορά τους, αλλά όταν πρέπει να μιλήσουν για την ταμπακιέρα, να απευθυνθούν δηλαδή στους ίδιους τους εργαζόμενους, είτε τους στέλνουν στον ΟΑΕΔ, είτε τους υπόσχονται (πες το και στον μπάρμπα μου τον ψεύτη) ότι οι θέσεις εργασίας είναι… εξασφαλισμένες.
Και γιατί να μην το κάνουν;

Έχουν συμμάχους! Ουδείς έχει αντιδράσει με τον τρόπο που έπρεπε και η ΕΣΗΕΑ, την ώρα που επιβάλλεται άγρια καταστολή, κλείσιμο επιχειρήσεων και απώλεια θέσεων εργασίας, εκδίδει μια ανακοίνωση για την τιμή των όπλων. Όπως και για την τιμή των όπλων ετοιμάζει κάποια απεργία – κατόπιν εορτής, βέβαια.
Αντί να έχουν πάει έξω από τη Γραμματεία και να εμποδίσουν την πρόσβαση στα δωμάτια του «Μπιγκ Μπράδερ», αντί να έχει οργανωθεί μια μεγάλη διαδήλωση για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου και της πολυφωνίας, αντί να κάνουν τον αναγκαίο θόρυβο για να «ξεκουνηθούν» οι Ευρωπαίοι, εκδίδουν κλαψιάρικες ανακοινώσεις.
Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, οι κύριοι αυτοί, παρομοιάζουν τις υγιείς επιχειρήσεις ενημέρωσης που κλείνουν με επιχειρήσεις χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση (Γεροβασίλη) και τολμούν να μιλούν για παράνομα ιατρεία χωρίς γιατρούς (Σπίρτζης).
Φυσικά, οι επιχειρήσεις ενημέρωσης που κλείνουν δεν είναι επιχειρήσεις χωρίς δημοσιογράφους, αλλά φαίνεται ότι για τον κ. Σπίρτζη (ο οποίος και λέει σε όσους συνεχίζουν να μιλούν ότι δεν έχουν… ευπρέπεια!) οι δημοσιογράφοι είναι αόρατοι.
Και πάλι δεν φταίει αυτός! Φταίνε αυτοί που δεν του έχουν κάνει εμπάργκο από τους αόρατους σταθμούς με τους αόρατους δημοσιογράφους.
Επιπλέον, είναι και άσχετοι. Δεν γνωρίζουν δηλαδή πως πριν κλείσει μια επιχείρηση, λαμβάνονται υπόψη (από τα δικαστήρια, βέβαια) οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες.
Δηλαδή, το δικαστήριο λαμβάνει υπόψη του αν μια επιχείρηση έχει εργαζομένους και απ’ αυτήν ζουν οικογένειες.
Γι’ αυτό άλλωστε κοινωνικά κριτήρια ακολουθούνται για κάθε περίπτωση.
Από όλους, εκτός από τους ανάλγητους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

elzoni,gr