Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Αστέρας Δερβενίου ‘φωνάζει’ για ένα τέρμα που δεν του μέτρησε - "αναγκάστηκε" σε λευκή ισοπαλία με τον Παννεμεατικό

Tcyzwxkl 
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Αστέρας Δερβενίου αναδείχθηκε  στο ‘Κώστας Βυζάς’ ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Παννεμεατικό.
Ένα αποτέλεσμα που αδικεί κατάφορα τον Αστέρα, που ήταν σαφώς καλύτερος του αντιπάλου του και μάλιστα ‘φωνάζει’ για ένα τέρμα που δεν του μέτρησε. Ο Αστέρας στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα έχασε 4 τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει τέρμα και έτσι έφυγε από το γήπεδο με την πικρία της ατυχίας.

Hs5xwmasΣ’ όλο τον αγώνα ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η πολύ καλή λειτουργία της αμυντικής γραμμής του Παννεμεατικού, ιδιαίτερα στην εφαρμογή του οφσάιντ, δεν του επέτρεψε να πάρει το αποτέλεσμα που δικαιούταν. Ο Παννεμεατικός, που σ’ όλον τον αγώνα έφτασε μόνο δύο φορές κοντά στην επίτευξη τέρματος (σ’ ένα πλάγιο φάουλ του Κριαρά που ο Παναγιωτόπουλος απέκρουσε μάλλον εύκολα σε κόρνερ και σ’ ένα σουτ από καλή θέση του Λίλιου στο β’ μέρος που πήγε απελπιστικά άουτ) πήρε το βαθμό της ισοπαλίας μάλλον ανέλπιστα και δεν δικαιολόγησε στο γήπεδο την εικόνα καλής ομάδας που τον συνόδευε.
Στο α’ μέρος δεν έγιναν πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο μεν Αστέρας είχε μεγαλύτερη θέληση και έκανε τρεις τέσσερες μικροευκαιρίες από πλαγιοκοπήσεις του Μετεβελή (κυρίως) και του Κουτρούλη. Είχε και στο 45’ ένα φάουλ σχεδόν πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής στον άξονα, το οποίο σπατάλησε άδοξα ο Μετεβελής σουτάροντας πολύ άουτ. Ο Παννεμεατικός εκτός του προαναφερθέντος φάουλ με τον Κριαρά δεν είχε άλλη φάση με αξιώσεις, καθώς η άμυνα του Αστέρα, με την πλήρη σύνθεσή της πλέον, ήταν απροσπέλαστη.
5uvok6eyΣτο β’ μέρος ο αγώνας συνέχισε να έχει την ίδια εικόνα, με τον Αστέρα, ιδίως στο τελευταίο 20λεπτο να έχει ολοκληρωτική υπεροχή. Τότε ο Αντωνόπουλος σε σέντρες από τα πλάγια απέτυχε δύο φορές να σκοράρει από πολύ κοντά και ο Βασιλάρης είχε μια κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής που πήγε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Ζαφείρη που ήταν αμέτοχος στη φάση. Στο δε τελευταίο λεπτό ο Τόλιας κέρδισε την κεφαλιά από τον πολύ καλό Βελέντζα, αλλά έστειλε την μπάλα να περνά σαδιστικά έξω από το απέναντι κάθετο δοκάρι. Οι του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα στον διαιτητή κ. Ρούτση και στον βοηθό του κ. Σάνο για μια φάση στο 80’, όταν σε κεφαλιά του Μαγγίνα, η μπάλα φάνηκε να περνά τη νοητή γραμμή του τέρματος προτού ο Ζαφείρης την αποκρούσει. Και οι φίλαθλοι που βρισκόντουσαν στο ύψος της περιοχής, μετά το τέλος του αγώνα, ήταν κατηγορηματικοί ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, αλλά ο βοηθός κυρίως και ο διαιτητής είχαν άλλη άποψη, ίσως και λόγω της θέσης τους στη φάση. Ήταν μια δύσκολη φάση για τους διαιτητές. Στο 87’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τζίνης για ένα χαζό φάουλ που έκανε κοντά στη γραμμή του άουτ, έξω από τη μεγάλη του περιοχή.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ρούτσης, Αθ. Μπουρτζοβίτης και Σάνος. Αν εξαιρέσουμε τη φάση του 80ου λεπτού, τα πήγαν γενικά αρκετά καλά.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Παναγιωτόπουλος, Κουτρούλης Μετεβελής, Βασιλάρης, Μαγγίνας, Μεντής, Αντωνόπουλος, Δημόπουλος (68’ Φωλιάς), Χάντης (77’ Παππάς), Τόλιας, Πρίφτης.
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ : Ζαφείρης, Μπενέκος (88’ Τζας), Παλυβός, Βελέντζας, Τζίνης, Μαρτίνος Κριαράς, Κοντογιάννης, Μαντζώρος, Λίλιος, Λάπατας (72’ Δανιήλ).