Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Η Λάρισα «ξέρανε» τον κακό Ολυμπιακό στο 92' - Ο Αστέρας Τρίπολης έχασε και προβληματίζει

Ήττα του Ολυμπιακού στο 92' από τη Λάρισα, «γκέλα» ο ΠΑΟΚ
Η Λάρισα έκανε την έκπληξη της 5ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Ολυμπιακού 1-0 με τέρμα του Γκόλια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με την μπάλα να έχει κοντράρει στον Μιλιβόγεβιτς στο σουτ του παίκτη των γηπεδούχων. Για τους «βυσσινί» ήταν η πρώτη νίκη στη Super League, για τους «ερυθρόλευκους» η πρώτη απώλεια βαθμών.

Η πειραϊκή ομάδα έκανε κακό παιχνίδι, πληρώνοντας και τις επιλογές του προπονητή της, καθώς οι αλλαγές του Πάουλο Μπέντο μάλλον την αποσυντόνισαν παρά τη βοήθησαν. Ο Πορτογάλος παράταξε για πρώτη φορά αρχικό σχήμα με σχηματισμό 4-4-2, με τον Καρντόσο να μη βοηθά ούτε κατ΄ ελάχιστο, άφησε εκτός παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν, όπως οι Φορτούνης (μπήκε αλλαγή) και Μάριν, ενώ και οι αλλαγές του δεν βοήθησαν την ομάδα του να γίνει πιο επιθετική στο κυνήγι του γκολ.
Το 3-5-2 των γηπεδούχων «μπλόκαρε» τον Ολυμπιακό και δεν του επέτρεψε να λειτουργήσει αποτελεσματικά, με τον Μπέντο να επιμένει στο δικό του σύστημα αν και έβλεπε ότι το παιχνίδι, που ήταν δυνατό αλλά όχι σκληρό, δεν του «πηγαίνει». Οι φάσεις ήταν λιγοστές στις δύο εστίες. Στο 6ο λεπτό ο Ντοντό γύρισε στον Ναζλίδη που δεν μπόρεσε να κάνει κοντρόλ και δύο λεπτά αργότερα ο Καπίνο επενέβη στο σουτ του Ρέντζα από τα 35 μέτρα.
Στο 20΄ ο Καμπιάσο με σωτήριο τάκλιν σταμάτησε το σουτ του Αναστασόπουλου, ενώ στο 19΄ ο Ξενοδόχοφ σταμάτησε τον Ιντέγε και στο 37΄ απέκρουσε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς. Με ευκαιρία της Λάρισας ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 48΄ από κεφαλιά του Φατιόν η μπάλα έκανε «καραμπόλα» στον Φάρκας αλλά κατέληξε στην αγκαλιά του Καπίνο και δύο λεπτά αργότερα ο Ξενοδόχοφ παραλίγο να αιφνιδιαστεί βλέποντας την μπάλα να αναπηδά στο έδαφος, αλλά πρόλαβε να πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Στο 80΄ ο Καπίνο απέκρουσε την κεφαλιά του Ναζλίδη και στο 82΄ ο τερματοφύλακας των «βυσσινί» έκανε το ίδιο σε «πονηρά» εκτελεσμένο φάουλ του Φορτούνη, για να κριθεί το παιχνίδι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σε φάση που ξεκίνησε από πλάγιο άουτ! Το εκτέλεσε δυνατά ο Κόντορ στέλνοντας την μπάλα στην περιοχή, ο Μάρτινς δεν κατόρθωσε να διώξει μακριά, τρεις παίκτες του Ολυμπιακού έμειναν να κοιτούν την μπάλα χωρίς να πάει κανένας σε αυτή και ο Γκόλιας σούταρε, αλλά άσχημα. Η μπάλα φαινόταν να έχει πάρει πορεία άουτ, αλλά η παρεμβολή του Μιλιβόγεβιτς την έστειλε στα δίχτυα του Καπίνο, γράφοντας την ιστορία αυτού του αγώνα.
ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης):
Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος (74΄ Λαμπρόπουλος), Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό (81΄ Βαρέλα), Αβραάμ (88΄ Ντέλετις).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο):
Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας (63΄ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (76΄ Μάρτινς), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε, Καρντόσο (62΄ Πασιένσια).

Ο ΠΑΟΚ... μιμήθηκε τον Παναθηναϊκό (0-0 στο Αγρίνιο) και υπέπεσε στην πρώτη του «γκέλα» με την Ξάνθη. Η Ξάνθη άντεξε στην πίεση του «Δικεφάλου του Βορρά» και απέσπασε ισοπαλία 0-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, παρότι αγωνιζόταν από το 69ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λάζιτς. Η θρακιώτικη ομάδα πήρε τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα, ενώ οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους τέσσερις, αφού «κουβαλούν» και το -3 από την περσινή περίοδο.

Την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Super League πανηγύρισε ο Λεβαδειακός, επικρατώντας 2-1 της Κέρκυρας, για την 5η αγωνιστική. Ο Τόνι Σίλβα στο 20΄ και ο Μάντζιος στο 30΄ σημείωσαν τα γκολ των Βοιωτών, που μέχρι σήμερα μετρούσαν δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ οι «Φαίακες» μείωσαν στο 89΄ με τον Αρναρέλη.

Ο Ατρόμητος κατάκτησε τους πρώτους βαθμούς στο εφετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι 1-0 με υπέροχο γκολ του Χαβιέρ Ούμπιδες στο 42΄, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Αντίθετα, το συγκρότημα της Αρκαδίας, που τελείωσε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Ιγκλέσιας στο 76΄, είναι από σήμερα η μοναδική ομάδα της Super League χωρίς βαθμολογική συγκομιδή.
Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, αλλά όχι και τις ανάλογες φάσεις, αφού χρειάστηκε ο αγώνας να φτάσει στο 38ο λεπτό για να καταγραφεί η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία. Στο σημείο εκείνο ο Μάσα έκανε έξυπνο και δύσκολο γύρισμα στο πίσω δοκάρι, ο Καλτσάς έκανε την προβολή από δύσκολη θέση, αλλά ο Γκορμπούνοφ έκανε απίστευτη απόκρουση σε κόρνερ, κρατώντας το «μηδέν».
Κι ενώ ήταν οι φιλοξενούμενοι που έλεγχαν τον αγώνα, οι Περιστεριώτες άνοιξαν το σκορ στο 42΄ με ένα έξοχο σουτ του Ούμπιδες από τα 20 μέτρα, που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κοσίτσκι. Το γκολ επηρέασε τους Αρκάδες, που εμφανίστηκαν νευρικοί και αγχωμένοι στην επανάληψη, ειδικά μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Μάσα στο 48΄ (πλασέ ελάχιστα άουτ), με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να βρει χώρους για αντεπιθέσεις, όπως στο 62΄ με τον Τόνσο και στο 68΄ με τον Παπαδόπουλο τους οποίους πρόλαβε με έγκαιρη έξοδο ο Κοσίτσκι.
Στο 71΄ ο Λαζαρίδης έδιωξε στη γραμμή στην προσπάθεια του Στανισάβλιεβιτς, ενώ στο 76΄ ο Ιγκλέσιας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και κάπου εκεί το ματς τελείωσε για τον Αστέρα, με τον Γιαννούλη να αποσοβεί το 2-0 πάνω στη γραμμή στις καθυστερήσεις, στο σουτ του Ούμπιδες.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κατράνης (85΄ Μπιτόλο), Κεϊτά, Ούμπιδες, Βασιλείου (52΄ Μπάγκα), Τόνσο, Στόιτσεφ, Λε Ταλέκ (66΄ Παπαδόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος):
Κοσίτσκι, Ίγκορ, Σεφί (72΄ Χαμντανί), Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Καλτσάς (63΄ Στανισάβλιεβιτς), Φαρίνια, Μάσα (79΄ Γκοντό), Ιωαννίδης.

 Τέλος η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ.

 Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
 ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς 0-0
Πανιώνιος - Βέροια 1-2
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-0
ΠΑΟΚ - Ξάνθη 0-0
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-1
ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-0

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Ηρακλής

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 (σε 3 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 7
2. Πλατανιάς 7
3. Ολυμπιακός 6
4. ΑΕΚ 6 - 2 αγ.
5. Πανιώνιος 6
6. ΠΑΟΚ 4
7. ΠΑΣ Γιάννινα 4
8. Παναιτωλικός 4
9. ΑΕΛ 4
10. Λεβαδειακός 3
11. Ατρόμητος 3
12. Κέρκυρα 3
13. Βέροια 3
14. Ηρακλής 1 - 2αγ.
15. Ξάνθη 1
16. Αστέρας Τρίπολης 0

* Ο ΠΑΟΚ μεταφέρει τιμωρία -3 βαθμών από την περασμένη περίοδο.