Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Επιστολή κ. Δημητρίου Σιάχου για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του Δημάρχου Κορινθίων

Δημήτρης Σιάχος3 Αυγούστου 2016

Προς κο Αλέξανδρο Πνευματικό
Δήμαρχο Κορινθίων

«Απαίτηση για ανάκληση των απαξιωτικών χαρακτηρισμών σας για τα ΤΕΙ και τους Πτυχιούχους τους»
Κύριε Δήμαρχε,
Έπεσε στην αντίληψή μας, συνέντευξή σας στην οποία καταφέρεστε με απολύτως απαξιωτικούς όρους ενάντια στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τους πτυχιούχους τους.

Δεν μας αφορούν οι όποιες διαφωνίες σας εντός ή εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Αν και ο λόγος σας δεν ταιριάζει καθόλου με την αισθητική και το ήθος μας, δεν είναι αρμοδιότητά μας να κρίνουμε το ύφος σας και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε πολιτικούς σας αντιπάλους.

Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτήσουμε να ανακαλέσετε τα λεγόμενά σας και την αναφορά σας στα ΤΕΙ. Αν και θα έπρεπε να το γνωρίζετε, σας πληροφορούμε ότι τα ΤΕΙ μαζί με τα Πανεπιστήμια, ανήκουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι απόφοιτοι όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν τις σπουδές τους τόσο σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Διδακτορικού.

Σειρά αποφοίτων των Τ.Ε.Ι., έχει πραγματοποιήσει Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές σε σπουδαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ μεγάλος αριθμός από αυτούς συνεχίζει την Έρευνα σε μεταδιδακτορικό επίπεδο.

Μεγάλος επίσης αριθμός αποφοίτων, κοσμεί όλες τις βαθμίδες Ακαδημαϊκού Προσωπικού σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του Εξωτερικού.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των προσβλητικότατων για εμάς δηλώσεών σας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
Δημήτρης Σιάχος
Γραμματέας ΕΚΟ Μηχανικών Τ.Ε.
Πανελλήνια ΔΑΚΕ Μηχανικών
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.