Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Γιάννης Πλακιωτάκης:συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο στο ραδιόφωνο Alpha 989 Radio .



Ο τέως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης παραχώρησε σήμερα 7-7-2016, συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον  δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο στο ραδιόφωνο Alpha 989 Radio .

Ο κ. Πλακιωτάκης ερωτήθηκε σχετικά με το θέμα της Εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση, την Ψήφο από τα 17 έτη, την αλλαγή του Εκλογικού Νόμου, την γενικότερη οικονομική κατάσταση και το φαινόμενο κατάρρευσης των επιχειρήσεων και άλλα θέματα τρέχουσας επικαιρότητας.



Σας παραθέτουμε βασικά σημεία από την συνέντευξη :




Σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ είναι ένα μεγάλο και δημοκρατικό κόμμα και ο  καθένας μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του. Δήλωσε επίσης ότι στην τελευταία πρόταση που είχε καταθέσει η ΝΔ, είχε κατατεθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και δέσμη προτάσεων για την επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Επέρριψε ευθύνες στον κ. Τσίπρα ότι έχει καθυστερήσει, ενώ τόνισε ότι υπάρχει πρόταση της ΝΔ στην οποία ευθαρσώς υπάρχει αναφορά για ¨Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το Λαό ¨.

Σχετικά με τη Ψήφο στα 17 έτη, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι: Αυτό που απασχολεί τη νέα γενιά είναι η ανεργία και αναρωτήθηκε αν υπάρχει  προοπτική εξόδου από την κρίση ώστε να γίνει εφικτή η προσέλκυση επενδυτών. Στο σημείο αυτό κατέθεσε την αγωνία του καθώς η κυβέρνηση αντί να προσπαθεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη καταθέτει νέο εκλογικό νόμο ο οποίος οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία.

Για τον εκλογικό νόμο ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί κάθετα με την απλή αναλογική και ανέφερε ως παράδειγμα ότι με 48% ένα κόμμα θα έχει  148 έδρες.

Εξέθεσε μάλιστα τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή το ζητούμενο πρέπει να είναι η πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Για την απλή αναλογική ήταν ιδιαίτερα καυστικός λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«την απλή αναλογική την είδαμε , την ζήσαμε, είναι η απόλυτη συνταγή της ακυβερνησίας σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από σχέδιο και από μια κυβέρνηση που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης».

Συμπλήρωσε ότι η στάση της ΝΔ στο θέμα είναι η πλέον υπεύθυνη και σωστή.

Σχετικά με τα ψέυδη της κυβέρνησης επανέλαβε ότι το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια .


Γραφείο Τύπου τέως Προέδρου  Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη