Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ:Η Κυβέρνηση θριαμβολογεί κατασκευάζοντας μια εικονική πραγματικότητα

 










 Δήλωση σχετικά με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού  
Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ.Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής – Γ.Λ.Κ., βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, σχετικά με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση θριαμβολογεί κατασκευάζοντας μια εικονική πραγματικότητα στην οικονομία, μέσα από τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές των πολιτών προς το Κράτος αυξάνονται συνεχώς, με το κράτος να έχει κηρύξει ουσιαστικά εσωτερική στάση πληρωμών, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία.

Από τα ίδια μάλιστα τα στοιχεία, αποδεικνύεται ότι, αν συνυπολογιστεί και η υστέρηση των δαπανών του ΠΔΕ, τότε τα χρήματα που λείπουν από την αγορά για να κινηθεί ικανοποιητικά, η απαιτούμενη ρευστότητα, αντιστοιχούν περίπου στο ποσό που προκύπτει από την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος!

Με απλά λόγια: Το κράτος παραμένει ο χειρότερος κακοπληρωτής, κάτι που έχει ως συνέπεια πολίτες και επιχειρήσεις να μη μπορούν να ανταποκριθούν με τη σειρά τους στις δικές τους υποχρεώσεις. Έτσι ο φαύλος κύκλος δεν έχει τέλος. Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Απαιτείται άμεσα η εφαρμογή μιας διαφορετικού μείγματος συνεκτικής οικονομικής πολιτικής, προκειμένου η χώρα να βαδίσει πιο αποτελεσματικά προς τους στόχους της».