Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ο Χρίστος Δήμας εισηγητής στην Επιτροπή Ελέγχου του κρατικού προϋπολογισμού












Βασικός εισηγητής στην Επιτροπή Απολογισμού της Βουλής ήταν ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ο οποίος ανέλαβε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί πάνω στα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Κατά την εισήγηση του, ο κ. Δήμας ανέδειξε τη δυσαρμονία που υπάρχει

ανάμεσα στα στοιχεία του Προϋπολογισμού και την κατάσταση στην πραγματική οικονομία, κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης εκ μέρους της Κυβέρνησης, η οποία όμως έρχεται σε αντίθεση με την ασφυξία που έχει προκληθεί σε πολίτες και επιχειρήσεις λόγω της αύξησης των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου που ξεπερνούν τα 7 δισ. (αύξηση 83% επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). «Έχετε δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα» υπογράμμισε ο κ. Δήμας, για να συμπληρώσει πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει ήδη εξαντληθεί, ενώ σημείωσε πως η Κυβέρνηση έχει ουσιαστικά προχωρήσει εσωτερική στάση πληρωμών, καταβάλλοντας παρά ελάχιστες από τις υποχρεώσεις της. Το γεγονός αυτό, είπε ο βουλευτής Κορινθίας, προκαλεί ένα ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες με τη σειρά τους καθυστερούν -στην καλύτερη περίπτωση- τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους αλλά και για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.


Μιλώντας για την κατάσταση στην αγορά, ο κ. Δήμας παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ένας εργαζόμενος στη χώρα μας κοστίζει πάρα πολύ στον εργοδότη αλλά ταυτόχρονα λαμβάνει και χαμηλό μισθό, καθώς οι κρατήσεις και οι εισφορές υπέρ του κράτους ξεπερνούν το 40%.