Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           
Η κατασκευή πεζογέφυρας, η οποία θα συνδέει το Χελυδόρι με το Δερβένι αποτελεί ένα σημαντικό αίτημα των κατοίκων των παραπάνω Τοπικών Κοινοτήτων της Δυτικής Κορινθίας. Λόγω του επείγοντος της υπόθεσης, ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, έπειτα από συνεννόηση με τους άλλους δύο συναδέλφους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τη Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις του Δήμου, προχώρησε στην κατάθεση Αναφοράς μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
Ειδικότερα με την υπ’ αρίθμ. 2456/24.06.2016 Αναφορά προς τον Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο βουλευτής γνωστοποιεί το αίτημα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για κατασκευή της πεζογέφυρας στο Δερβένι και ζητεί την υλοποίησή του.
Παρακάτω το κείμενο της Αναφοράς:
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: «Αίτημα κατασκευής γέφυρας στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης».

Ο βουλευτής Κορινθίας, Γεώργιος Ψυχογιός, καταθέτει αναφορά την από 07.06.2016 επιστολή του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προς την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων, Μελετών – Κατασκευών Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία ζητείται η κατασκευή διάβασης (οχημάτων και πεζών) στο Δερβένι Κορινθίας, η οποία κρίνεται αναγκαία, καθώς εξυπηρετούνται οι κάτοικοι δύο τοπικών διαμερισμάτων (Χελυδορίου και Δερβενίου), χωρίς να επιβαρύνεται η Παλαιά Εθνική Οδός.

Επισυνάπτεται η Επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Κόρινθος, 05.07.2016
Γρ.Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας